Pagina 1 van 1

welke klavieren?

BerichtGeplaatst: 19 mei 2017 13:59
door Hromkes
Goedemiddag beste orgel liefhebbers.
Ik ben bezig om weer een mooi twee klaviers
Orgel te gaan bouwen. Ik heb mijn eerste orgel inmiddels verkocht en ga nu voor een klein orgeltje. Wie weet wat voor klavieren je kan gebruiken ik vind helaas geen hyligers klavieren meer. Iemand een idee welk oud orgel ook goede klavieren heeft voor hauptwerk.

Bedankt alvast.
Gr Hendrik

Re: welke klavieren?

BerichtGeplaatst: 19 mei 2017 15:18
door JacoP
Dag Hendrik,

Als je over voldoende vrije tijd beschikt en een echte klusser ben deze klavieren gewoon zelf maken, er zijn tekeningen en ondersteuning genoeg op dit forum!
Je krijgt er ook een kik van als je op je eigen klavieren speelt.

Succes!

Re: welke klavieren?

BerichtGeplaatst: 20 mei 2017 21:49
door Jaap380
[quote="Hromkes"....Ik heb mijn eerste orgel inmiddels verkocht en ga nu voor een klein orgeltje....[/quote]
Ha Hendrik, ik wordt nieuwschierig naar je eerste orgel (foto's ) en ben benieuwd wat voor "klein orgeltje"je in gedachten hebt?

Re: welke klavieren?

BerichtGeplaatst: 21 mei 2017 07:41
door daant
Hallo Hendrik,

Ik heb 3 heyligers klavieren liggen. Het is mij niet goed gelukt om alles te midificeren. Echter heb ik bij het onderste klavier geprobeerd ruimte te frezen voor duimpistons, dat is niet heel netjes gebeurd. (een freesmachine is blijkbaar niet aan mij besteed) er zitten ook contactstrips bij, die heb ik bij Andre Bovenschen besteld destijds. Ik heb er zelf wel redelijk wat geld voor uitgegeven dus ik wil ze niet voor niets wegdoen. Mocht je interesse hebben, stuur me dan even een berichtje. (Bakstukken zijn overigens grijs geschilderd).

Hartelijke groet,

Daan