Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

midi output van orgel

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 2

Geregistreerd: 22 aug 2017 08:13

Bericht 22 aug 2017 08:55

midi output van orgel

Dag, ik heb mijn Eminent DCS 300 aangesloten op een laptop, om te gebruiken met muzieknotatie software. Het blijkt dat de midi een te lage output geeft, elke toon is een halve te laag. Het orgel zelf is wel op toon.
Inmiddels heb ik verschillende software programma's geprobeerd, zonder succes.
De toon opdraaien op 't orgel heeft geen invloed op het computer resultaat.
Heeft iemand een idee of dit intern in het orgel is te verhelpen?
Avatar gebruiker

Berichten: 566

Geregistreerd: 02 mei 2012 15:16

Woonplaats: Dordrecht

Bericht 22 aug 2017 11:37

Re: midi output van orgel

Heeft wellicht te maken met welke sampleset je gebruikt en de stemming daarvan.
In het programma Hauptwerk zelf kan je die zelf aanpassen, zowel temperament als toonhoogte.

m.vr.gr.

André
Geen dag zonder Bach!

Berichten: 2742

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 22 aug 2017 11:43

Re: midi output van orgel

ik lees nergens dat Maddy HW gebruikt?

:?:
Avatar gebruiker

Berichten: 566

Geregistreerd: 02 mei 2012 15:16

Woonplaats: Dordrecht

Bericht 22 aug 2017 15:11

Re: midi output van orgel

je hebt gelijk, te snel gelezen en geantwoord..... :-)
Geen dag zonder Bach!

Berichten: 2

Geregistreerd: 22 aug 2017 08:13

Bericht 22 aug 2017 21:31

Re: midi output van orgel

Bedankt voor de reacties. Ik gebruik idd. nog geen HW. Had er al wel iets over gelezen, maar dacht eerst maar eens de connectie van orgel - laptop met notatiesoftware te regelen. De aanwijzing dat het probleem met gebruik van HW op te lossen zou zijn verandert de zaak. Ik ga bekijken of ik HW nu reeds op zal pakken, hangt er mede vanaf hoe complex het evt. is.
Avatar gebruiker

Berichten: 566

Geregistreerd: 02 mei 2012 15:16

Woonplaats: Dordrecht

Bericht 23 aug 2017 08:03

Re: midi output van orgel

Zit er in die muzieknotatie programma's geen instelling dat je in verschillende toonsoorten kan noteren of output kan geven?
Ik kom of internet wel eens bladmuziek tegen waarbij je zelf kan aangeven in welke toonsoort je die wilt hebben, dan word dat ter plaatse aangepast. Wellicht dat daar ergens een vinkje verkeerd staat...
Geen dag zonder Bach!

Keer terug naar Speeltafels (o.a. bouw)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com