Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 10

Geregistreerd: 02 okt 2018 14:33

Bericht 04 okt 2019 16:47

Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Goedemiddag,

Ik gebruik nu al bijna een jaar Hauptwerk free. Daarbij heb ik geen scherm, maar registreerde ik in het begin via TeamViewer... niet ideaal en dus een paar weken terug ook mn registers gemidificeerd. Maar nu gebruik ik TeamViewer dus alleen nog om Hauptwerk te starten. Het programma start al wel bij het opstarten van de computer, maar dan krijg ik een venster waarin ik kan kiezen of ik de free edition wil gebruiken of een betaalde versie uitproberen. Ik kies altijd voor de free edition, maar ik zou graag willen dat Hauptwerk die keuze onthoudt. Dat scheelt mij weer inloggen op TeamViewer.

Mvg,

Corjan

Berichten: 4312

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 04 okt 2019 22:17

Re: Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Dit is met Hauptwerk alleen niet mogelijk. MIDI is nog niet gestart/actief dus je kunt dit niet met een toets of knop aan kunt sturen. Ook is dit HW startscherm niet te "besturen" met het toetsenbord van de PC, zoals de TAB en Enter toets, zoals dit in andere Windowsprogramma's wel mogelijk is. Het is ook geen echt Windows scherm. Er zit een Qt schil om heen, en daar is die toetsenbordafhandeling voor dit scherm niet geprogrammeerd.

Het gevraagde is alleen mogelijk m.b.v. een extern programma, maar zo iets moet je dan wel zelf (laten) maken.
Of HW basic kopen als dit weer in de aanbieding is, want dan start HW zonder dit scherm..

Berichten: 10

Geregistreerd: 02 okt 2018 14:33

Bericht 05 okt 2019 19:18

Re: Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Dan nog maar even met TeamViewer aan de slag. Ik begreep nu net eigenlijk pas dat er ook upgrades van basic naar Advanced zijn, dat maakt het financieel wat aantrekkelijker. Dacht eigenlijk altijd dat als je basic had en advanced wilde een volledige advanced licentie moest kopen...

Berichten: 57

Geregistreerd: 22 jun 2018 07:59

Bericht 07 okt 2019 09:06

Re: Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Of je maakt een .bat file. Eerst HW starten (auto start vanuit HW dan wel uitschakelen) een sleep van 10 seconden en dan een enter command. Moet jouw zeker lukken!
Met vriendelijke groet,
Johan.

van Harmonium naar Hauptwerk
Avatar gebruiker

Berichten: 226

Geregistreerd: 21 maart 2011 20:35

Woonplaats: Veenendaal

Bericht 04 feb 2020 20:33

Re: Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Voor de liefhebbers, kwam nog een script tegen die ik ooit heb gemaakt om Hauptwerk IV Free automatisch te starten. Bewaren met een .ps1 extensie (het is powershell). Veel plezier!

  Code:
[void] [System.Reflection.Assembly]::LoadWithPartialName("System.Windows.Forms")

$exe = "C:\Program Files\Hauptwerk Virtual Pipe Organ\Hauptwerk.exe"
$wait = 5

function Show-Process($program)
{
  $sig = '
    [DllImport("user32.dll")] public static extern bool ShowWindowAsync(IntPtr hWnd, int nCmdShow);
    [DllImport("user32.dll")] public static extern int SetForegroundWindow(IntPtr hwnd);
  '
}

Write-Host "Start Hauptwerk"
$hauptwerk = Start-Process -FilePath $exe -PassThru
Write-Host -NoNewline "Wait $wait seconds "

for ($i = 1; $i -le $wait; $i++ )
{
    Start-Sleep -Seconds 1
    Write-Host -NoNewline "."
}

Write-Host
Write-Host "Activate Hauptwerk Window"
Show-Process -program $hauptwerk
Write-Host "Press ENTER"
[System.Windows.Forms.SendKeys]::SendWait("{ENTER}")

Berichten: 57

Geregistreerd: 22 jun 2018 07:59

Bericht 12 feb 2020 20:02

Re: Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Heb mijn code er ook nog even bijgezocht, bij deze:

  Code:
Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")

WScript.Sleep 5000

WshShell.Run "C:\Users\Hauptwerk\Desktop\Hauptwerk"

WScript.Sleep 7500

WshShell.SendKeys "{ENTER}"
WScript.Quit()
Met vriendelijke groet,
Johan.

van Harmonium naar Hauptwerk

Berichten: 10

Geregistreerd: 02 okt 2018 14:33

Bericht 29 feb 2020 16:32

Re: Hauptwerk free automatisch starten bij opstarten

Het onderwerp was bij mij al een beetje in de vergetelheid geraakt...

Maar zojuist het scriptje van Gert-Jan geprobeerd en dat werkt perfect!

Ik kon het .ps1 bestand alleen niet direct in de opstartmap plaatsen, want dan werd het bestand gewoon met Kladblok geopend :roll:. Daarom staat er een batch bestandje in de opstartmap die het .ps1 bestand wél uitvoert.

Het PowerShell script staat hier:
  Code:
C:\Users\CORJAN-\Documents\boot_hauptwerk.ps1

En het Batch script staat hier:
  Code:
C:\Users\CORJAN-\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\boot_hauptwerk.cmd


En de inhoud van boot_hauptwerk.cmd:
  Code:
@echo off
powershell.exe -ExecutionPolicy Bypass -Command "C:\Users\CORJAN-\Documents\boot_hauptwerk.ps1"


In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken!

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com