Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Transponeren in Hauptwerk ?

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 178

Geregistreerd: 22 okt 2012 14:15

Woonplaats: Hardinxveld Giessendam

Bericht 02 jul 2014 09:58

Transponeren in Hauptwerk ?

Hallo beste HWers,

Op mijn oude( electronische)orgel zat zo'n handig knopje om 3x een halve toon omhoog of omlaag te kunnen transponeren , binnen HW kun je wel experimenteren met het aantal Hz omhoog of omlaag, maar weet iemand hoeveel HZ een halve toon omhoog of omlaag is ? of zit deze instelling ook (standaard) ergens in HW ?

Hartelijke groet

Hans
Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten.
Gustav Mahler

Berichten: 2882

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 02 jul 2014 19:12

Re: Transponeren in Hauptwerk ?

Key transposer in het Engelstalig manual (blz 118)

Menu Pitch en dan keuze "key transposer"
In het menu Pitch zitten ook nog fijnafstellingen. Even experimenteren.

Berichten: 21

Geregistreerd: 26 mei 2014 18:46

Bericht 30 dec 2017 20:09

Re: Transponeren in Hauptwerk ?

Wat kan de oorzaak zijn van het niet terug gaan naar de standaardtoonhoogte/stemming van een orgel wanneer ik getransponeerd heb?
Ik ga altijd terug via: via Pitch > Organ base pich (for this organ) > Set to organ's Original/preferred pich maar het orgel blijft in de aangepaste toonhoogte staan. Ook na opnieuw opstarten stond het orgel op de aangepaste hoogte en wilde niet terug naar de originele hoogte.
HG
Kees

Berichten: 2882

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 dec 2017 20:48

Re: Transponeren in Hauptwerk ?

Je hebt 2 dingen
- pitch
- keytransposer

Keytransposer heb jij denk ik gebruikt voor transponeren. Je schuift het klavier dan een 1/2 toets omhoog of omlaag. Of meer toetsen.
Ga naar View | Large floating control panels | Pitch.
Het Large floating panel voor het instellen van toonhoogte en stemming komt voor
De onderste regel is key transpose. Klik op knop 0

Bij pitch blijven de toetsen 1 op 1 met de betreffende pijp verbonden. alleen zet je dan de frequentie iets omhoog of omlaag

Berichten: 21

Geregistreerd: 26 mei 2014 18:46

Bericht 30 dec 2017 21:28

Re: Transponeren in Hauptwerk ?

Bedankt Evert Jan, nu kan ik tenminste zien waar ik mee bezig ben.

HG
Kees

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Martin Woudenberg en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com