Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Registerinstelling niet over heel klavier

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 60

Geregistreerd: 17 feb 2011 19:09

Woonplaats: Urk

Bericht 11 jan 2018 21:45

Registerinstelling niet over heel klavier

Beste Hauptwerkers, Ik heb het volgende probleem bij alle geïnstalleerde orgels in Hauptwerk. Wanneer ik een register open en het klavier bespeel, dan is het register maar gekoppeld aan enkele toetsen en niet aan het hele klavier; Dus enkele toetsen geven maar geluid; wanneer ik een ander register open doe, is dit ook gekoppeld aan enkele - maar andere - toetsen. Als ik een niet gekoppelde toets indruk dan hoor ik wel de aanslag, maar geen pijpklank. Ik zou niet weten hoe dit is veroorzaakt (en hoe het verholpen kan worden). Het gebeurde nadat ik het db-niveau van een bepaald orgel trimde. Ik heb het Hauptwerk in de praktijk-boek erop nageslagen, maar vind geen oplossing.

Bij nader onderzoek wordt duidelijk dat het register in één octaaf klinkt van F t/m E en dan bij het volgende octaaf niet; bij dit volgende octaaf klinkt het register op de halve noten (Fis t/m Eis) en klinken de hele tonen niet.

Berichten: 2882

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 jan 2018 22:59

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

Gerrit

Je geeft aan dat het bij alle orgels voor komt, terwijl je bij 1 orgel met voicing bezig was.
Voicing heeft dit probleem niet veroorzaakt. Voicing voer je uit per orgel en heeft dus geen invloed op wat dan ook in andere orgels. De orgels zijn volledig gescheiden qua instellingen.

Probeer een het volgende
Laad een orgel.
Zet 1 register open
Speel vanaf C toets voor toets het octaaf en luister welke toetsen het doen. Noteer ze.
Ga nu met de muis naar het manuaal op het scherm en klik met je muis de toetsen aan die het niet doen.
Vraag: hoor je nu wel geluid als je het met de muis doet?
Geef de werkende toetsen even door op het forum.

Welke geluidskaart heb je en hoeveel boxen zijn daar op aangesloten?
Avatar gebruiker

Berichten: 60

Geregistreerd: 17 feb 2011 19:09

Woonplaats: Urk

Bericht 12 jan 2018 13:11

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

Evert-Jan, Ik heb gedaan wat je hebt gezegd, de volgende toetsen doen het:
c d e f*g* b* c* d* f g a b c d e f* g* b* c* d* f g a b c d e
De toetsen die het niet doen geven ook met de muis geen kik.

Mijn geluidskaart is Focusrite Scarlet, functioneert al jaren zonder mankeren.
Twee boxen op aangesloten merk Jamo. Alles is stereo nooit problemen behalve nu.
Raar probleem...

Berichten: 2884

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 12 jan 2018 13:14

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

Garret ben je bekend met MIDIOX?
http://www.midiox.com/

via dit progje kan je kijken of buiten HW om er uberhaupt een midi signaal vanuit je hardware verstuurd wordt

Berichten: 2882

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 12 jan 2018 13:22

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

De toetsen doen het dus om en om.

Dan staat waarschijnlijk de verdeling in Audio Outputs Groups (General Settings | Audio Outputs Groups) niet goed.
Hij staat waarschijnlijk op 'Cyclic within octave, octaves constant (C/C# split)'.

Deze moet op 'Cyclic within octave, octaves and ranks cycled' staan. Zie blz. 42 en 43 van het handboek
Avatar gebruiker

Berichten: 60

Geregistreerd: 17 feb 2011 19:09

Woonplaats: Urk

Bericht 13 jan 2018 11:59

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

Je goede raad was logisch want dat is wat er aan de hand is, maar de instellingen staan goed, en het probleem blijft.
Is er toevallig een HWer op Urk die deze puzzel op kan lossen? Hartelijk welkom adres: wijk 1 no 82.Tel. 684754
Ik ga nu aan de slag met de raad van Jan Wim om de midi te controleren.

Berichten: 2882

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 jan 2018 12:37

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

Omdat je bij het indrukken van de toetsen op het scherm hetzelfde resultaat hebt als spelen op je orgel (nl. de toetsen doen het om en om), is dit geen MIDI probleem. Dus dit hoef je verder niet te onderzoeken.
Het zit in een generieke instelling in HW of in de geluidskaart. Ik denk eerder in HW alleen kan ik niet zo gauw bedenken wat want verder zijn het allemaal orgelgerelateerde instellingen. Terwijl jouw probleem bij alle orgels optreedt.

Wat je kunt doen is je laatste automatisch gemaakte HW backup terugzetten. Dit staat beschreven in het boek op blz. 116 e.v.
Daarmee ben je wel eventueel gemaakte aanpassingen tussen het tijdstip, waarop de backup gemaakt is en nu, kwijt. En alle orgels gaan eenmalig door de lange laadroutine.

(je moet wel even kijken naar de datum waarop die backup gemaakt is. Als het probleem toen ook al aanwezig was, dan moet je de voorlaatste backup nemen)
Avatar gebruiker

Berichten: 60

Geregistreerd: 17 feb 2011 19:09

Woonplaats: Urk

Bericht 13 jan 2018 16:44

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

Dat HW boek is echt een must voor de HWer. "Volg de instructies op bladzij 116 en je probleem is opgelost.."
Bedankt voor de support Evert Jan alles doet het dus weer zoals ik het gewend ben. Wat het probleem nou eigenlijk was kan ik niet doorgronden, maar goed, alles doet het weer!

Berichten: 2882

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 jan 2018 18:23

Re: Registerinstelling niet over heel klavier

Wat de oorzaak is weet ik ook niet. Dit omdat het bij alle orgels aanwezig is. In ieder geval is voicing niet de oorzaak, want dat gebeurt per orgel.

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com