Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

ziet MIDI interface niet meer

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 4

Geregistreerd: 17 okt 2017 10:18

Bericht 20 jan 2018 12:43

ziet MIDI interface niet meer

Hallo allemaal
Wij hebben een probleem met de interface (focus 2i4) eerst konden wij hem in HW zien maar nu niet meer
Wij hebben in het forum daarover e.e.a nagelezen met betrekking tot de USB kabel in de zelfde opening en eerst de interface aansluiten en dan HW opstarten (wat wij ook niet gedaan hadden) maar nu helpt er niets meer.
In Windows kun je de interface bij apparaat beheer zien en bij het opstarten van de pc krijgen wij de melding "focusritte 2i4 geinstaleerd" en in HW bij General settings / Audio Outputs kunnen wij hem zien geeft zelfs bij "show divice control panel"de waardes weer maar bij General settings / General configuratie wizard /midi in ports en en dus ook in midi in ports en out port niet
Om problemen met interface en kabel etc. uit te sluiten hebben wij onze laptop ter controle ook aan gesloten op de interface daar werkt alles normaal zelfs met midi signalen ontvangst
Het heeft er de schijn van dat er nog door het gegoochel van de USB kabel in meerdere openingen te stoppen etc dat daardoor het gebruik van de interface tegen wordt houden
Wie heeft een goed advies?
Vriendelijke groet









w
Laatst bijgewerkt door maren1947 op 22 jan 2018 11:53, in totaal 2 keer bewerkt.

Berichten: 3114

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 20 jan 2018 13:02

Re: ziet MIDI interface niet meer

W,

je hebt goed gezocht op het forum naar een oplossing waarvoor alle lof!!

Als je geen Focusrite bij General settings | MIDI ports en dan tabblad MIDI IN ports ziet, dan is de driver voor het MIDI deel waarschijnlijk gecrashed. Want daar zou deze ook moeten staan als je de Focusrite wel in HW bij Audio instellingen ziet staan.
Je moet de Focusrite software van je PC verwijderen, de PC afsluiten/uitzetten en de daarna de USB kabel naar het kastje verwijderen.
Vervolgens PC weer aan, de software opnieuw installeren en als de software daarom vraagt de USB kabel voor de audiokaart weer aansluiten.
Hw opstarten en dan in HW kijken bij General settings | MIDI ports en dan tabblad MIDI IN of de kaart er nu wel staat.

Berichten: 4

Geregistreerd: 17 okt 2017 10:18

Bericht 31 jan 2018 20:24

Re: ziet MIDI interface niet meer

Dank je Evert
Wij hebben ten einde raad een schone update van windows er op gezet een nieuwe haupterk versie free er op gezet en de focusritte software ook van het net afgehaald en de usb plug ingestoken voor wij hauptwerk opstarten en je raad het al opgelost
Evert gelijk een andere vraag
Wij hebben ons pijporgelte gemedificeerd en de trekregisters uigebreid waarvan een gedeelte door het unit orgel en het garrels orgel uit anloo in beslag neemt en het resteerende is bedoeld voor voor stemmen uit eventueel andere sample sets.
Is het mogelijk om een frame te maken waarbij we de stemmen van het pijporgel en garrels orgel en van andere sets in kunnen kopieeren?
Wij hooren nog graag van jou
Vriendelijke groet

Berichten: 3114

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 31 jan 2018 21:12

Re: ziet MIDI interface niet meer

Je kunt maar 1 sample set tegelijk laden in HW. Dus geen Anlo en nog een ander, maar het een of het ander.
Om ook stemmen uit andere sample sets te gebruiken moet je daarom zelf een HW-orgel maken d.m.v. de Custom Organ Design Module (CODM).

In HW staan 6 voorbeelden: C:\Hauptwerk\HauptwerkUserData\CustomOrganDefinitions die je als basis kunt gebruiken.
De documentatie staat in HauptwerkCustomOrganDesignModuleUserGuide.pdf (via helpmenu en dan hiervoor kiezen of het direct benaderen; de PDF staat in de HW programma directory)

Onderschat dit maken van een eigen orgel niet. Het kost onnoemelijk veel tijd.

Punt is wel dat het HW-orgel binnen de 1,5 GB blijft of je moet HW gaan aanschaffen.

Berichten: 4

Geregistreerd: 17 okt 2017 10:18

Bericht 31 jan 2018 21:41

Re: ziet MIDI interface niet meer

Oké Evert is het wel mogelijke afzonderlijke stemmen van b.v Heusden die op boven manuaal staan op het onder manuaal te laten spreken zonder de klavieren te koppelen
Wij horen nog je
Vriendelijke groetl

Berichten: 3114

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 31 jan 2018 22:08

Re: ziet MIDI interface niet meer

Heusden is dongle beveilig. Encrypted samples en dongle beveiligde samples werken niet in HW free.

Je kun geen registers van het bovenmanuaal op het onderste zetten. Wel kun je het manuaal via 'MIDI learn' onderling verwisselen. Maar dat lost denk ik niets voor je op.

Keer terug naar Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com