Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Taakplanner Windows & Energenie

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 28 sep 2016 21:37

Taakplanner Windows & Energenie

Goedenavond allen,

Graag zou ik bij het aanzetten van de computer het volgende automatisch opstarten:
1) Power Manager (PM) van de Energenie programmeerbare stekkerdoos. De PM zorgt ervoor dat het beeldscherm aangaat bij opstarten Windows en de monitor speakers bij opstarten Hauptwerk.

2) TouchOSC Bridge

3) Hauptwerk

In de Taakplanner heb ik een taak gemaakt waar deze programma's op volgorde zouden moeten opstarten, echter bij opstarten gebeurt er niets. De taak wordt dus niet uitgevoerd.

Hoe kan ik dit alles het beste regelen?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groet,
Arjan

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 28 sep 2016 23:34

Re: Taakplanner Windows

Waarom maak je geen CMD file die in de startup folder van Windows staat? Alles in 1 bestandje.

  Code:
@echo off
start <"Power Manager (PM)">
timeout /T x > NUL
start <"TouchOSC Bridge">
timeout /T y > NUL
start <"Hauptwerk">
exit


waarbij x en y een waarde in sec is. Die moet je even experimenteel bepalen: is het prg. opgestart voordat het volgende opgestart kan worden?
Power Manager (PM), TouchOSC Bridge en Hauptwerk bevatten path en programma executable van het betreffende item.
En "" om het op te starten programma gebruiken als er een spatie in de betreffende regel staat.

Er zijn 2 lokaties waar een (oude) HW snelkoppeling kan staan:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp
C:\Users\<je gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Die moet je daar verwijderen en de CMD file daar neerzetten.

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 29 sep 2016 21:11

Re: Taakplanner Windows

Evert-Jan,

Weer bedankt voor je hulp! Dit is helemaal nieuw voor me als Apple gebruiker.

Helaas werkt het nog niet.
Volgens mij heb ik precies gedaan wat je schreef. De volgende code heb ik getypt:

@echo off
start <"C:\Program Files\Power Manager\pm.exe">
timeout T/ 2 > NUL
start <"C:\Program Files (x86)\TouchOSC Bridge\TouchOSC Bridge.exe">
timeout T/ 2 > NUL
start <"C:\Program Files\Hauptwerk Virtual Pipe Organ\Hauptwerk.exe">
exit

Dat heb ik opgeslagen als 'startHW.cmd' in de opstart map:
C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Vervolgens heb ik HW verwijderd uit de opstart map.

Via taakbeheer zie je dat het nieuwe .cmd bestand ingeschakeld is.
Bij opstarten zie je na verloop van tijd een window opflitsen, maar er gebeurt verder niets.

In eerste instantie had ik een fout gemaakt en de '< >'vergeten bij het eerste commando. Toen, verscheen er zwart DOS-prompt veld bij opstarten. Er lijkt dus wel wat te gebeuren, maar ook de gecorrigeerde versie voert de opdracht niet uit.

Wat doe ik verkeerd?

Groet,
Arjan

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 29 sep 2016 21:22

Re: Taakplanner Windows

Arjan

die < en > moeten weg. Dit had ik alleen daar in gezet ter aanduiding van het betreffende programma waarvan ik naam en pad niet wist.
En bij Timeout; de / moet voor de T staan.

En als je voor die exit pause zet, kun je zien waar het eventueel fout gaat.
dus
  Code:
@echo off
start "C:\Program Files\Power Manager\pm.exe"
timeout /T 2 > NUL
start "C:\Program Files (x86)\TouchOSC Bridge\TouchOSC Bridge.exe"
timeout /T 2 > NUL
start "C:\Program Files\Hauptwerk Virtual Pipe Organ\Hauptwerk.exe"
pause
exit


Als het werkt, haal je pause weg.

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 29 sep 2016 22:39

Re: Taakplanner Windows

Evert-Jan,

Dank voor je geduld!

Er gebeurt nu wel wat, maar de programma's starten niet op. Ik krijg nu 4 DOS-prompt schermen (zie bijlage)

Groet,
Arjan
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker

Berichten: 225

Geregistreerd: 21 maart 2011 20:35

Woonplaats: Veenendaal

Bericht 29 sep 2016 23:36

Re: Taakplanner Windows

Dit moet werken:

  Code:
@echo off
start C:\"Program Files"\"Power Manager"\"pm.exe
timeout /T 2 > NUL
start C:\"Program Files (x86)"\"TouchOSC Bridge"\"TouchOSC Bridge.exe
timeout /T 2 > NUL
start C:\"Program Files"\"Hauptwerk Virtual Pipe Organ"\"Hauptwerk.exe


groetjes, Gert Jan

Berichten: 70

Geregistreerd: 30 jul 2012 09:33

Bericht 30 sep 2016 09:31

Re: Taakplanner Windows

Zeker weten Gert Jan?
In alle drie de start commando's heb je een oneven aantal dubbelquotes staan. Dat ziet er zo vreemd uit.

bert

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 sep 2016 10:19

Re: Taakplanner Windows

Ja, Bert, dit werkt ondanks dat een " ontbreekt. Maar je mag het er ook achter zetten; dus
  Code:
start C:\"Program Files"\"Power Manager"\"pm.exe".

Maar dit werkt ook
  Code:
@echo off
start C:\"Program Files"\"Power Manager"\pm.exe
timeout /T 2 > NUL
start C:\"Program Files (x86)"\"TouchOSC Bridge"\"TouchOSC Bridge.exe
timeout /T 2 > NUL
start C:\"Program Files"\"Hauptwerk Virtual Pipe Organ"\Hauptwerk.exe

De " zijn alleen nodig in geval van spaties in de naam of directory.
Omdat pm.exe en Hauptwerk.exe geen spatie bevatten mogen ze daar weggelaten worden; bij TouchOSC Bridge.exe niet.

Het is gewoon makkelijk om altijd " te plaatsen; dan hoef je er niet over na te denken.
Avatar gebruiker

Berichten: 225

Geregistreerd: 21 maart 2011 20:35

Woonplaats: Veenendaal

Bericht 30 sep 2016 10:32

Re: Taakplanner Windows

bert schreef:Zeker weten Gert Jan?
In alle drie de start commando's heb je een oneven aantal dubbelquotes staan. Dat ziet er zo vreemd uit.

bert


Het ziet er inderdaad raar uit. Maar het werkt. Zelfs als je de eindquote bij TouchOSC Bridge niet gebruikt.
Probeer maar uit.

  Code:
start C:\"Program Files (x86)"\"TouchOSC Bridge"\"TouchOSC Bridge.exe

Berichten: 70

Geregistreerd: 30 jul 2012 09:33

Bericht 30 sep 2016 19:08

Re: Taakplanner Windows

Ja, 't was juist dat laatste wat me zo vreemd leek. Ik snap dat je de "namen" met spaties op één of andere wijze bijelkaar moet houden...
Weer wat geleerd. (Krijg je met die linux-freaks, hè, die weten niks van dos, uh, windows...). Maar goed, belangrijker is natuurlijk of Arjan z'n spulletjes aan de praat heeft gekregen.
bert

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 30 sep 2016 23:04

Re: Taakplanner Windows

We gaan de goede kant op!

Script gewijzigd, zoals geadviseerd. Met de 1e x herstarten ging alles goed. Echter daarna startte Hauptwerk wel, maar de speakers gaan niet automatisch aan en ook de socket voor de monitor schakelt niet in. (De monitor heb ik voorlopig op een andere socket gezet, tot alles goed geregeld is.)

HW start keurig op, maar dus zonder dat de speakers aanstaan. Als ik HW afsluit en opnieuw opstart, schakelen de speakers als nog aan. De icoontjes van PM en TouchOSC staan in de taakbalk, dus worden ze wel opgestart. Ik heb al extra 'timeout'tijd gegeven. Tot 15 seconden toe, mar dat helpt niet.

Ik heb nu weer 'pause' toegevoegd aan het script en krijg de volgende melding:
Knipsel 2.PNG


Wat kan dat betekenen en hoe los ik dat op?
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 sep 2016 23:53

Re: Taakplanner Windows

Uit je verhaal kan ik niet opmaken of je
- alleen de CMD file opnieuw start (nadat je waarschijnlijk daarvoor de PM, TouchOSC Bridge en HW gestopt hebt)
- de PC herstart, waardoor de CMD in de start-up directory opnieuw gestart wordt

Het 2e moet zeker werken, bij de eerste methode kunnen variabelen "blijven hangen" of paden niet meer goed staan.

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 01 okt 2016 00:11

Re: Taakplanner Windows

Ik heb de pc meerdere keren herstart. Inmiddels is hij ook uit geweest en opnieuw gestart, maar het probleem blijft hetzelfde.

Dat 'toegang geweigerd' triggered me . . .
Zou het daaraan kunnen liggen?

Berichten: 742

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 01 okt 2016 10:30

Re: Taakplanner Windows

Eigenlijk ben ik een leek op dit gebied, maar helpt het als je de commandline uitvoert als administrator?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 01 okt 2016 10:54

Re: Taakplanner Windows

Lijkt inderdaad aannemelijk. Nu uitzoeken hoe je dat instelt.

Windows kan het zo lekker ingewikkeld maken . . .

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 01 okt 2016 11:55

Re: Taakplanner Windows

Waarschijnlijk hebben PM en TouchOSC Bridge een 'working directory' instelling nodig; HW bezit deze al vanuit zijn eigen programma.
Dus het start commando uitbreiden met /D path
Dus als voorbeeld: start /D "C:\Program Files\Power Manager" C:\"Program Files"\"Power Manager"\pm.exe

  Code:
@echo off
start /D "C:\Program Files\Power Manager\" C:\"Program Files"\"Power Manager"\pm.exe
timeout /T 2 > NUL
start /D "C:\Program Files\TouchOSC Bridge (x86)\" C:\"Program Files (x86)"\"TouchOSC Bridge"\"TouchOSC Bridge.exe
timeout /T 2 > NUL
start C:\"Program Files"\"Hauptwerk Virtual Pipe Organ"\Hauptwerk.exe
pause
exit
En let erop dat dit 1 regel is (dus geen return halverwege):
start /D "C:\Program Files\TouchOSC Bridge (x86)\" C:\"Program Files (x86)"\"TouchOSC Bridge"\"TouchOSC Bridge.exe

en ook dit heeft hetzelfde resultaat:
  Code:
@echo off
start /D "C:\Program Files\Power Manager\" pm.exe
timeout /T 2 > NUL
start /D "C:\Program Files\TouchOSC Bridge (x86)\" "TouchOSC Bridge.exe"
timeout /T 2 > NUL
start /D "C:\Program Files\Hauptwerk Virtual Pipe Organ\" Hauptwerk.exe
pause
exit

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 01 okt 2016 12:08

Re: Taakplanner Windows

Wat leuk te ervaren hoe behulpzaam de forumleden zijn!

Ik heb de toevoeging geplaatst, maar helaas werkt het nog niet.

Als ik het commando als volgt uitvoer, loopt het proces wel goed en krijg ik niet de tekst 'Toegang geweigerd":
- via de verkenner
- rechter muisknop
- 'Als Administrator uitvoeren'

Daar zit m dus de crux. Hoe zorg ik er vervolgens voor dat het commando bij opstarten als Administrator uitgevoerd wordt?
Laatst bijgewerkt door Cheesecorner op 01 okt 2016 12:13, in totaal 1 keer bewerkt.

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 01 okt 2016 12:12

Re: Taakplanner Windows

Hij doet t! :D :D

Er zat blijkbaar nog een klein foutje in, maar het is opgelost!

Nogmaals allemaal hartelijk dank voor het meedenken!

Groet,
Arjan

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 03 feb 2017 23:14

Programmeerbare stekkerdoos

Ik maak gebruik van de programmeerbare stekkerdoos van Energenie. D.m.v. de PowerManager (PM) kun je ook instellen dat een 'socket' aan gaat bij Windows start-up. Als ik dat zo instel, gaat de 'socket' echter niet aan. De reden lijkt me dat de PM zelf nog niet is opgestart als Windows opstart en het Windows startmoment dus mist.

Nu heb ik het zo ingesteld dat bijv. de monitoren aangaan bij opstarten van Reaper. Toch vind ik het vreemd dat het niet lukt bij opstarten Windows, want de optie zal er niet voor niets opzitten.

Klopt mijn redenering en is daar wat aan te doen?

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 03 feb 2017 23:59

Re: Programmeerbare stekkerdoos

Hier viewtopic.php?f=12&t=2511&hilit=Energenie doe je toch hetzelfde?
Via de startupfolder de PowerManager opstarten. Dan moet toch eerst Windows opgestart zijn voordat een programma onder Windows kan gaan draaien?

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 04 feb 2017 12:17

Re: Programmeerbare stekkerdoos

Ha Evert-Jan,

Inderdaad heb ik met behulp van het andere topic voor elkaar gekregen dat Windows start en vervolgens als eerste de PowerManager, Reaper, TouchOsc, HW.
Nu heb ik de PowerManager zo ingesteld dat bij opstarten van Reaper de monitor en geluidskaart gestart worden. Als geluidskaart heb ik een RME UCX te leen.

Omdat de geluidskaart wat tijd nodig heeft om op te starten, heb ik wat vertraging ingesteld voordat HW opstart, anders krijg ik de melding dat de geluidskaart nog niet aan staat.

Ik verwacht een klein beetje tijd te winnen als de geluidskaart al start bij het opstarten van Windows en die optie bestaat in PowerManager. Maar bij opstarten Windows is de PowerManager nog niet opgestart, dus wordt dat moment gemist. Ik vraag me dus af hoe je dat toch voor elkaar kunt krijgen. De optie zal er toch niet voor niets opzitten?

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 04 feb 2017 17:43

Re: Programmeerbare stekkerdoos

De geluidskaart is toch een driver die bij opstarten van Windows automatisch wordt gestart?
Ik zou dan niet weten wat je dan via Powermanager nog wilt starten. De RME zou het mi moeten doen zonder dat je via de PM iets start.


Ik heb beide topics ook samengevoegd om e.e.a. bij elkaar te houden.

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 04 feb 2017 20:32

Re: Taakplanner Windows & Energenie

De driver voor de geluidskaart wordt inderdaad opgestart met Windows.

De RME UCX heeft een externe voeding en ik kan lastig bij de aan/uit knop. Om die reden laat ik hem aanzetten met de PowerManager. Anders blijft er continu spanning op staan als ik niet speel en daar wordt de aarde weer zo warm van ;)

Nu kan ik met 1 druk op de startknop van de computer alles aanzetten; geluidskaart, beeldscherm, monitoren. Dat werkt op zich prima. Alleen zou het nog beter zijn als de optie in de PM werkt dat je de 'sockets' open kunt zetten bij starten Windows.

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 04 feb 2017 21:10

Re: Taakplanner Windows & Energenie

Arjan

je mag blij zijn dat de externe geluidskaart werkt. De driver wordt opgestart zonder dat de geluidskaart aan staat (ik wist niet dat je de externe versie gebruikt).
Waarom heb je gekozen voor deze Energenie en niet gewoon voor een master/slave stopkontaktendoos? In dat laatste geval gaat de slave (dus ook je externe geluidskaart) aan als de master (je PC) aan gaat.

Berichten: 33

Geregistreerd: 08 dec 2015 21:56

Woonplaats: Benthuizen

Bericht 04 feb 2017 21:38

Re: Taakplanner Windows & Energenie

Evert-Jan,

Eerlijk gezegd wist ik van het bestaan niet af. :oops:

Er ligt me bij dat deze stekkerdoos op het forum eens besproken is en op de site van Gert-Jan Schipper kwam ik hem ook tegen. Ik dacht: 'dat lijkt me handig . . . ' En dat is het op zich ook wel, maar zo'n master/slave stekkerdoos lijkt me dan inderdaad beter.

Keer terug naar Computers voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com