Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

audio / processor issue

Toon actieve onderwerpen


hpw

Berichten: 58

Geregistreerd: 09 jul 2014 12:19

Bericht 17 nov 2018 23:52

audio / processor issue

Beste mensen,

Ik ben bezig met het configureren van een pc voor Hauptwerk.
Het draait nog niet lekker: tikken en wegvallen van de audio tijdens het spelen.

Ik heb zoals op pag. 22 van 'Hauptwerk in de praktijk' wordt aangegeven het programma HWiNFO gedownload.
Als ik dat opstart valt mij op:
* de processors draaien niet op constante snelheid
* EIST en TURBO zijn uitgeschakeld (dit heb ik in het BIOS aangepast)

Moederbord is een MSI X-99a Raider.

Wie weet welke optie(s) ik nog meer moet uitschakelen of moet aanpassen in het BIOS om de processoren wel met een constante snelheid en voltage te laten draaien?

Groet Hubèrt
Avatar gebruiker

Berichten: 1421

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 nov 2018 00:14

Re: audio / processor issue

Dag Hubert,

Prima moederbord heb je daar. Misschien handig als we weten wat voor processor je hebt, welk sampleset je gebruikt, of het zich voordoet bij kleine of grote registraties en snel spel, welke geluidskaart gebruik je, hangt je pc aan het internet, etc..
Dan is de diagnose beter te stellen.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3271

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 18 nov 2018 00:27

Re: audio / processor issue

Hubèrt

De processor moet in dat prog. echt contante snelheid draaien, anders een hele grote kans op tikken in het audio.

Heb je Intel C-State in het BIOS ook op disabled gezet? (punt 5 op blz. 16)

Heb je in Windows Energiebeheer voor processors zowel de min. als de max. waarde op 100% gezet? Blz. 18 net boven het plaatje. Maar het kan geen kwaad de andere instellingen op die blz. ook te controleren.

Ik heb geen manual van de X99 raider, wel van de x299 raider. Daar wordt nog een derde optie 'Enhanced Turbo [Auto]' genoemd, die ook op disabled moet staan. Ik weet niet of deze bij de X99 raider aanwezig is.

Verder geen energiebesparende tools van MSI in Windows installeren (mocht je dat gedaan hebben deze verwijderen).
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

hpw

Berichten: 58

Geregistreerd: 09 jul 2014 12:19

Bericht 20 nov 2018 22:36

Re: audio / processor issue

Bedankt!

Deze punten heb ik alsnog aangepast:
* Heb je Intel C-State in het BIOS ook op disabled gezet? (punt 5 op blz. 16)
* Heb je in Windows Energiebeheer voor processors zowel de min. als de max. waarde op 100% gezet? Blz. 18 net boven het plaatje. Maar het kan geen kwaad de andere instellingen op die blz. ook te controleren.

De processoren lijken nu stabiel te draaien.
Bij Zwolle v2.5 heb ik nu 1x gehad dat het geluid ging resoneren. Ik begrijp niet wat er aan de hand kan zijn.
Na herstarten van de pc heb ik het tot nu toe niet meer gehad.

Berichten: 3271

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 20 nov 2018 23:41

Re: audio / processor issue

Ik weet niet wat je met "resoneren" bedoelt.

Er kunnen nog audiotikken voorkomen als de polyfonie goed is afgeregeld. Als die verkeerd staat, kan de CPU de audioverwerking niet bijhouden en geeft dat tikken voor de delen die gemist worden/zijn.
Avatar gebruiker

Berichten: 606

Geregistreerd: 02 mei 2012 15:16

Woonplaats: Dordrecht

Bericht 22 nov 2018 08:30

Re: audio / processor issue

Een vriend van mij had enige tijd geleden ook ineens last van tikken en wegvallen van de audio.
Bleek een slechte USB-kabel te zijn....
Geen dag zonder Bach!

Keer terug naar Computers voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com