Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

6-kanaalstechniek

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 2738

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 nov 2017 17:43

Re: 6-kanaalstechniek

even een brainsessie:

ik zie nog niet zo snel in, waarom de slider roet in het eten gooit?
Als je intern via HW record dan is front 64/64 toch niet echt een bezwaar.

in de audio outputs krijgt elk kanaal zijn eigen stukje toegewezen, daar vind geen vermenging plaats toch?

alleen via de slider64/64 komt het volume 50/50 binnen, maar ze blijven separaat

dus in reaper blijft ieder kanaal ook zelfstandig m.i.

Berichten: 2744

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 nov 2017 18:30

Re: 6-kanaalstechniek

De slider gooit geen roet in het eten bij audio-opnames in HW dan behalve dat deze invloed heeft op het volume van de direct en de diffuse samples en bij de rear slider voor natuurlijk de rear samples.
De timing in de ODF (de ingebouwde delays) blijft hetzelfde.

Vraag van Jan was om de 3 kanalen los van de stand van de beide sliders in Reaper te kunnen afhandelen (dus geen volume invloeden). En dat kan dus niet in de huidige situatie (ik dacht dus in eerste instantie van wel, maar had dit niet getest).

Als je direct / diffuse op 64/64 zet heb je beiden voor de helft aan volume in Reaper maar wel allebei. En als je rear op 128 zet, dan heb je zuiver en alleen rear in Reaper.

Berichten: 680

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 13 nov 2017 18:39

Re: 6-kanaalstechniek

Ik zie het probleem ook niet zo... In Hauptwerk wijs ik direct, diffuse en rear toe aan aparte audiogroepen (kanalen). In Reaper laat ik de kanalen binnenkomen op aparte tracks, die ik naar eigen inzicht kan routeren naar mijn verschillende speakers en naar andere tracks.

Als ik het volume van direct, diffuse en rear onafhankelijk wil instellen, dan doe ik dat gewoon via de volumeknoppen van de overeenkomstige tracks in Reaper, inclusief gebruik van de mute knop als ik iets wil uitschakelen. En als ik de timing van de kanalen wil veranderen dan kan dat ook gewoon per track in Reaper.

Welke functionaliteit loop ik dan nog mis? Alles kan zo toch onafhankelijk ingeregeld worden...

Berichten: 2744

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 nov 2017 18:42

Re: 6-kanaalstechniek

Je loopt niets mis maar je moet er om denken dat de stand van de slider in de sample set directe invloed heeft op het volume van een track in Reaper

Berichten: 2738

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 nov 2017 18:44

Re: 6-kanaalstechniek

ben het met Jos eens
als je 1 keer kijkt op welk volume niveau bv direct en diffuus/128 in reaper binnenkomt
kan je nadat je in hw de slider weer op 64/64 gezet, heb het volume per track in reaper weer verhogen naar het eerder gemeten volume


of bekijk ik het verkeerd?

de slider is dan m.i ondergeschikt

ik zelf verander nooit iets in de set zelf doe aanpassingen altijd in reaper zelf
Laatst bijgewerkt door Jan Wim op 13 nov 2017 19:13, in totaal 1 keer bewerkt.

Berichten: 2744

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 nov 2017 19:09

Re: 6-kanaalstechniek

Jan Wim

zodra je op Clear van de Pistontoolbar klikt dan gaat de mixer weer in de default stand (64/64 en 64/64).
En clear gebruik ik (via een piston op mijn orgel) om alle registers dicht te zetten.

Verder is er geen nadeel behalve als hierboven genoemd.

Berichten: 2738

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 nov 2017 19:17

Re: 6-kanaalstechniek

ok Evert-Jan bedankt voor de info

die clear knop is dan anders dan de Gen.cancel knop

Berichten: 2744

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 nov 2017 19:23

Re: 6-kanaalstechniek

Sorry, ik bedoel de Gen.cancel knop (een clear voor de registers)
En ook als je een opname maakt in HW gaan de sliders naar de default stand

Berichten: 2738

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 nov 2017 19:27

Re: 6-kanaalstechniek

Evert-Jan schreef:Sorry, ik bedoel de Gen.cancel knop (een clear voor de registers)
En ook als je een opname maakt in HW gaan de sliders naar de default stand



ik kan op de Gen. knop klikken wat ik wil, maar de slider blijft staan zoals die ingesteld staat? er springt niets terug naar 64/64

ook met recording gaan ze niet terug naar 64/64

slider.jpg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 680

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 13 nov 2017 20:07

Re: 6-kanaalstechniek

Misschien hangt het er vanaf welke stand van de sliders je het laatst hebt opgeslagen

Even de discussie iets algemener trekken: blijkbaar staan de verschillende opnameposities bij veel sample sets niet "op tijd". Betekent dit dat het "op tijd" zetten van de speakers bij de meeste sample sets ook niet zoveel zin heeft? Ik merkte al zo weinig verschil...

Berichten: 2738

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 nov 2017 20:13

Re: 6-kanaalstechniek

josq schreef:Misschien hangt het er vanaf welke stand van de sliders je het laatst hebt opgeslagen

Even de discussie iets algemener trekken: blijkbaar staan de verschillende opnameposities bij veel sample sets niet "op tijd". Betekent dit dat het "op tijd" zetten van de speakers bij de meeste sample sets ook niet zoveel zin heeft? Ik merkte al zo weinig verschil...



ja ik denk dat als je 1x je slider saved het genoeg is, want als ik daarna zonder saving de slider verander dan blijft deze ook op de positie staan zonder te verschuiven




nee dat kan je niet met elkaar vergelijken Jos

want alles wat aan speakers fysiek niet goed op tijd staat wordt een plus

dus staan jouw Fase en timing van je rearspeakers op bv 4msec verschil, dan komt dat nog eens extra bovenop de vertraging van de set

met het op tijd zetten ben ik er altijd vanuit gegaan dat de samples wel op 0 zouden staan

kijk maar naar bv Dirac, die weet niet dat er HW over de speakers afgespeeld gaat worden
maar daar is timing/fase een wezenlijk onderdeel van een goede setup
veel belangrijker nog dan een lineaire curve

als je geen verschil merkt gaat er iets niet goed, want je vertraagd je fronts dus de rear zou net zo snel bij je oren moeten komen als de fronts.
Jos heb je wel de afstand front-oren van de rear afstand afgetrokken?

Berichten: 2744

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 nov 2017 20:46

Re: 6-kanaalstechniek

Jan Wim

Zojuist nogmaals getest met Görlitz demo en Midwolda demo
Ik had de 1e master slider op 1 en de 2e op 128 staan
Drukte op de opname knop van de HW recorder en beide sliders sprongen naar de middelste stand.

Met het starten van de HW recorder worden normaal alle registers e.d. dichtgezet. Ik dacht dat dit gelijk was aan het drukken op de Gen. Cancel knop. Maar er gebeurt dus onder water meer in HW. En die sliders zag ik dus in HW verspringen.
Drukken op de Gen. Cancel knop zelf laat de sliders wel staan.

Ik heb dus nog geen register of toets oid aangeraakt

Berichten: 2738

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 nov 2017 21:00

Re: 6-kanaalstechniek

heb de oplossing denk ik Evert-Jan

omdat ikzelf nooit midi opneem heb ik Arm Midi Recording niet aangevinkt staan


zodra ik deze aanvink krijg ik het gedrag zoals jij omschrijft

Berichten: 2744

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 nov 2017 21:33

Re: 6-kanaalstechniek

Dat is de oorzaak!!

Ik neem altijd MIDI op. Kun je achteraf nog wat aan de registratie doen door het opnieuw af te spelen.
Heeft wel het nadeel dat registraties gewist worden zodra je op de opnameknop drukt. Maar die staan er zo weer via copy/paste of via een master general.
En het wissen is dus iets anders dan de Gen.Cancel functie. Het is meer dan dat.

Berichten: 76

Geregistreerd: 19 feb 2011 02:10

Woonplaats: Strijen

Bericht 15 nov 2017 17:59

Re: 6-kanaalstechniek

Goedendag allemaal,

Omdat dit onderwerp gaat over 6 kanaals techniek en geschreven werd dat Jiri Zurek op zijn site een
stukje geschreven had hoe de mogelijkheden te gebruiken heb ik het volgende toegepast.
Hij schrijft daar dat de opname front, diffuse en rear in feite 3 afzonderlijke stereo opnamen zijn.
Ik heb eigenlijk vanaf het begin moeite om de set van Zutphen goed te krijgen, ik vond de galm voor mij veel te veel.
Ik heb nu de front samples naar de front speakers gestuurd,
De Diffuse samples aan de rear speakers toegewezen en de Rear samples niet gebruikt.
Gevolg was dat het resultaat in mijn oren nu prima te gebruiken is, de bediening een stuk simpeler.
Ik heb nu een zweltrede van mijn orgel gekoppeld aan de slider Front-diffuse en de rear gebruik ik niet meer.
Het orgel is veel directer en snel om te schakelen van front naar diffuse en de galm is een stuk verminderd zonder de rear samples.

Pleun Doolaard

Berichten: 2738

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 15 nov 2017 18:12

Re: 6-kanaalstechniek

ha Pleun,

zo gebruik ik zelf ook vaak de sets.

puur om de fasefouten wat minder te horen

dus het blijft zaak om de sample op tijd te zetten(door Jiri)
opschuiven naar voren, betekent ook dat de nagalm wat inkort .
Vorige

Keer terug naar Algemene discussie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com