Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Opname in hauptwerk werkt niet meer

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 101

Geregistreerd: 10 okt 2012 22:12

Woonplaats: Hilversum

Bericht 29 nov 2017 22:45

Opname in hauptwerk werkt niet meer

Ik mijn Audio outputs ingesteld volgens de handleiding op

http://www.hauptwerk.com/clientuploads/ ... Output.pdf

Nu neemt die wel de midi file op, en ook de WAV file, maar als ik de WAV file ga afspelen hoor ik helemaal niks !
iemand enig idee waar dit inzit.

Ik gebruik een Focusrite 6 USB geluidskaart.

Berichten: 2792

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 nov 2017 00:22

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

2 mogelijke oorzaken
- je moet HW stoppen om een andere audioplayer toegang te geven tot de geluidskaart
- de audioplayer (welke?) heeft geen "contact" met de focusrite en je hoort dus niets
Avatar gebruiker

Berichten: 101

Geregistreerd: 10 okt 2012 22:12

Woonplaats: Hilversum

Bericht 30 nov 2017 20:51

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Klopt, maar ik kopieer de WAV file vanaf mn Hauptwerk PC naar mijn laptop, en speel hem daar dan op af.

Berichten: 2792

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 nov 2017 21:32

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Heb je die Saffire dan aan die laptop gekoppeld? Driver ook geïnstalleerd?

Probeer eens een MP3 af te spelen. Als dit wel lukt met Windows Media Player (ik denk dat je die gebruikt), dan is de conclusie dat deze player waarschijnlijk geen 24 bits audio files af kan spelen.
Probeer een andere audioplayer, zoals foobar2000 (http://www.foobar2000.org).
Download ook direct het encode pack (http://www.foobar2000.org/encoderpack).

Deze player speelt wel 24 bits audio en nog veel meer andere soorten audiobestanden af.
Avatar gebruiker

Berichten: 101

Geregistreerd: 10 okt 2012 22:12

Woonplaats: Hilversum

Bericht 30 nov 2017 21:41

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Bedankt voor je suggesties.

Ik neem een stuk op, op mijn hauptwerk PC. De wav file kopieer ik gewoon naar mn laptop, en speel hem daar met mediaplayer af.
Heb net foobar2000 geprobeerd, maar ook dan blijft het stil.
Hij speelt wel af, ziet ook de lengte van de opname maar het is gewoon stil.

Berichten: 2807

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 30 nov 2017 21:49

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Dennis , als je het wave bestandje opent in Audacity, is er dan grafische actie te zien? en kan je hem daar wel afspelen?

http://www.audacityteam.org/download/

Berichten: 2792

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 nov 2017 22:05

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Dit lijkt een geluidskaart-driver probleem of een mixer probleem.

Evert-Jan schreef:Heb je die Saffire dan aan die laptop gekoppeld? Driver ook geïnstalleerd?
Deze vraag staat nog open.

Als je gewoon Windows audio gebruikt: klik op het speakertje rechts onder op je scherm. En dan klikken op mixer. Staan daar de schuiven omhoog, ook voor het Mediaplayer of Foobar device?
Avatar gebruiker

Berichten: 101

Geregistreerd: 10 okt 2012 22:12

Woonplaats: Hilversum

Bericht 30 nov 2017 22:14

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Nee ik heb de Saffire aan mijn hauptwerk pc hangen, op mijn laptop speel ik gewoon via de luidsprekers van de laptop af.
Maar....

Ik heb nu eens Hauptwerk (config 1) opgestart, nog nooit gebruikt, daar even een opname gemaakt, en dan werkt het wel !
Dus denk dat er ergens in de config niet goed staat, maar waar ???

Berichten: 2792

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 nov 2017 22:47

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

De HW recorder neemt het geluid op dat naar je speakers gaat. Dus als je in Hauptwerk (config 0 !!) geluid via de speakers hoor, dan zou HW ook op moeten nemen. Je krijt een WAV file, dus je hebt ook 'Recording format' niet op None staan In ieder geval van 1 van de kanalen als je een surround omgeving hebt.
Of heb je voor de recorder een mix-down van front en rear naar die recorder gemaakt?

Zie je in het View --> Large floating control panels --> 'Audio, MIDI en performance' scherm ook de audio meter uitslaan?
Avatar gebruiker

Berichten: 101

Geregistreerd: 10 okt 2012 22:12

Woonplaats: Hilversum

Bericht 01 dec 2017 21:27

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Ja ik zie de meter ook gewoon uitslaan, ik heb echt geen idee.
Maar voor nu red ik me met de Config 1.
Ik ben van plan om binnenkort de installatie een keer opnieuw te doen, dus hoop dat het daarna ook opgelost is
Dank in ieder geval voor het meedenken

Berichten: 46

Geregistreerd: 18 jan 2012 15:02

Bericht 02 dec 2017 11:50

Re: Opname in hauptwerk werkt niet meer

Hoi Dennis,

Heb je geen back-up gemaakt die wel werkte? Als je die draait staan de instellingen weer zoals vanouds.
Dat gaat een stuk sneller dan alles opnieuw installeren.

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com