Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Geluid valt weg

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 11 sep 2019 13:09

Geluid valt weg

Hallo,
Als ik hauptwerk gebruik, valt geregeld het geluid weg. Wel blijft het midisignaal actief, dus registers en klavieren zie ik wel bewegen, maar geen geluid.

Als geluidskaart heb ik een focusrite saffire 24 pro dsp.

Iemand ervaring met dit probleem en mogelijk een oplossing?

Berichten: 3615

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 sep 2019 19:17

Re: Geluid valt weg

Voor deze geluidskaart is een FireWire-poort met een Texas Instruments (TI) chipset vereist.
En als het Windows 10 is, adviseert Focusrite ook nog een speciaal merk/type kaart.

Ik weet niet welke merk/type FireWire-kaart jij hebt en welke Windows versie.

Als bijlage een tooltje. Na downloaden uitpakken en runnen. Klik op Scan.
Het resultaat "Compatible, no known issues" vertelt dat de FW kaart geschikt is.
Of een ander resultaat, dat de kaart niet compatible is.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 11 sep 2019 19:43

Re: Geluid valt weg

dank voor de reactie.

Resultaat van de tool is inderdaad:compatible, no known issues.

Ik gebruik Windows 10, van het type kaart heb ik geen idee.
De combinatie geluidskaart/PC gebruik ik al 3 jaar zonder problemen, en sinds een week heb ik dit probleem.

als ik in hauptwerk onder general settings, dan audio outputs, en weer opnieuw inladen zonder wijzigingen, heb ik weer even geluid.
Heb net even wat zitten proberen. Als sampleset Utrecht Dom, bij enkele zachte registers geen problemen. als ik echter volle werk gebruik, slaat de cpu herhaaldelijk in het rood, en na een aantal keer heb ik geen geluid meer.

Berichten: 3615

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 sep 2019 20:01

Re: Geluid valt weg

Dan hangt je PC aan internet en heb je de Microsoft update gehad waar een bug in zit. Cortana vreet gedurende lange tijd CPU tijd waardoor het audio uit valt.

Je moet BingSearch in de registry disablen
https://www.ghacks.net/2019/09/02/cpu-s ... microsoft/

Ga in de registry naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search
Set de waarde van BingSearchEnabled op 1

Verder moet je in Services de service "Sysmain" uitschakelen.
Restart de PC.


BTW: via menu View | Mini control panels | Engine status and reset kun je de knop "reset all" gebruiken om weer geluid te krijgen.
Of via menu Engine | Restart audio/MIDI kun je hetzelfde doen.

En beter is om een Windows 10 PC niet aan internet te hangen.

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 11 sep 2019 21:11

Re: Geluid valt weg

Allemaal gedaan, maar helaas zonder resultaat.

ook nog geprobeerd om de update terug te draaien, maar dit ging niet meer, omdat de update langer dan 10 dagen geleden was uitgevoerd.

Berichten: 4188

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 11 sep 2019 21:19

Re: Geluid valt weg

JC Eerland schreef:Heb net even wat zitten proberen. Als sampleset Utrecht Dom, bij enkele zachte registers geen problemen. als ik echter volle werk gebruik, slaat de cpu herhaaldelijk in het rood, en na een aantal keer heb ik geen geluid meer.



Is je polyfonie niet per ongeluk veranderd ?
If music is your passion, put your mind where your heart is and leave the rest to DSP.

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 11 sep 2019 21:32

Re: Geluid valt weg

Jan Wim schreef:
JC Eerland schreef:Heb net even wat zitten proberen. Als sampleset Utrecht Dom, bij enkele zachte registers geen problemen. als ik echter volle werk gebruik, slaat de cpu herhaaldelijk in het rood, en na een aantal keer heb ik geen geluid meer.



Is je polyfonie niet per ongeluk veranderd ?


Heb ik naar gekeken, verschillende andere waardes geprobeerd maar ook dat helpt niet.

Berichten: 3615

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 sep 2019 21:45

Re: Geluid valt weg

Misschien zijn de Focusrite of FireWire drivers geupdate

Ga naar Windows apparaatbeheer
Druk op de Windows logo toets en toets R. Tik daarna devmgmt.msc
Ga naar 'Geluid, video en spelletjes'
Rechtermuisknop en dan kiezen voor eigenschappen.
Ga naar tabblad Driver
Kijk of de Terugdraai-knop" (Rollback in mijn Engelse Windows; ik weet niet de exacte Ned. naam) niet grijs is.
Kun je er op klikken, zet dan de vorige driver terug.
Doe hetzelfde voor "IEEE Bus Host Controllers" (FireWire kaart)

Restart de PC


Optimale Windows instellingen: viewtopic.php?p=32793#p32793

Polyfonie afregelen staat hier viewtopic.php?f=11&t=294&p=2680&hilit=polyfonie+cpu+rood#p2680

Berichten: 3615

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 sep 2019 22:28

Re: Geluid valt weg

Gisteren heeft Microsoft in de maandelijkse Windows update het probleem met de hoge CPU verbruik opgelost (zeggen ze. ....; ik heb het niet getest)
Download voor de 1903 versie van Windows 10: http://download.windowsupdate.com/d/msd ... e975db.msu als de PC niet meer aan internet hangt
Of via de update functie van Windows als de PC nog aan internet zit.

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 12 sep 2019 19:13

Re: Geluid valt weg

Evert-Jan schreef:Gisteren heeft Microsoft in de maandelijkse Windows update het probleem met de hoge CPU verbruik opgelost (zeggen ze. ....; ik heb het niet getest)
Download voor de 1903 versie van Windows 10: http://download.windowsupdate.com/d/msd ... e975db.msu als de PC niet meer aan internet hangt
Of via de update functie van Windows als de PC nog aan internet zit.


Evert-Jan schreef:Misschien zijn de Focusrite of FireWire drivers geupdate

Ga naar Windows apparaatbeheer
Druk op de Windows logo toets en toets R. Tik daarna devmgmt.msc
Ga naar 'Geluid, video en spelletjes'
Rechtermuisknop en dan kiezen voor eigenschappen.
Ga naar tabblad Driver
Kijk of de Terugdraai-knop" (Rollback in mijn Engelse Windows; ik weet niet de exacte Ned. naam) niet grijs is.
Kun je er op klikken, zet dan de vorige driver terug.
Doe hetzelfde voor "IEEE Bus Host Controllers" (FireWire kaart)

Restart de PC


Optimale Windows instellingen: https://www.pcorgel.nl/viewtopic.php?p=32793#p32793

Polyfonie afregelen staat hier https://www.pcorgel.nl/viewtopic.php?f= ... rood#p2680


Alles gedaan, maar helaas zonder resultaat. Ook de polyfonie weer gewijzigd.
Gaat even goed, maar geluid valt al snel weer weg.

Berichten: 4188

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 12 sep 2019 21:06

Re: Geluid valt weg

Wat is de audiobuffer van je geluidskaart?
If music is your passion, put your mind where your heart is and leave the rest to DSP.

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 13 sep 2019 10:57

Re: Geluid valt weg

Jan Wim schreef:Wat is de audiobuffer van je geluidskaart?


Waar kan ik dat vinden?
Avatar gebruiker

Berichten: 1552

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 13 sep 2019 11:36

Re: Geluid valt weg

Fire wire heeft i.t.t. usb interface de vervelende eigenschap dat je de interface / firewire kaart kan beschadigen als je de kabel eruit trekt als het systeem aktief is. Het is niet hot pluggabel.
http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/faq/en403753
Als dat is gebeurt dan moet je denk ik toch aan vervanging gaan denken.

Groet Jan

Berichten: 27

Geregistreerd: 24 aug 2015 19:08

Woonplaats: Meppel

Bericht 13 sep 2019 13:31

Re: Geluid valt weg

Jan schreef:
...
Als dat is gebeurt dan moet je denk ik toch aan vervanging gaan denken.


Waarom zit je in deze richting te denken?
Het is niet zo dat de geluidskaart helemaal niets meer doet.

Groet,
Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1552

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 13 sep 2019 14:18

Re: Geluid valt weg

graafj schreef:
Jan schreef:
...
Als dat is gebeurt dan moet je denk ik toch aan vervanging gaan denken.


Waarom zit je in deze richting te denken?
Het is niet zo dat de geluidskaart helemaal niets meer doet.

Groet,
Jan


Hoeft niet zo te zijn maar als componenten warm worden dan kunnen defecten omhoog komen.
En het is bekend dat fire wire kwetsbaar is.

Staan Windows geluiden niet weer aan?
Dat kan ook problemen geven?

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 13 sep 2019 18:33

Re: Geluid valt weg

Loosman schreef:
graafj schreef:
Jan schreef:
...
Als dat is gebeurt dan moet je denk ik toch aan vervanging gaan denken.


Waarom zit je in deze richting te denken?
Het is niet zo dat de geluidskaart helemaal niets meer doet.

Groet,
Jan


Hoeft niet zo te zijn maar als componenten warm worden dan kunnen defecten omhoog komen.
En het is bekend dat fire wire kwetsbaar is.

Staan Windows geluiden niet weer aan?
Dat kan ook problemen geven?


Ga inderdaad ook meer aan defecte geluidskaart denken. Ook het midisignaal van console naar hauptwerk wordt niet meer juist doorgegeven. Als ik nu op het hoofdwerk speel, (Laurenskerk, hoofdorgel) zonder koppels, speelt de hoogste toon van een akkoord mee op het zwel en bovenwerk.

Als ik eventueel een nieuwe geluidskaart moet,(met usb-aansluiting uiteraard), zijn er dan nog tips voor een goede kaart? Ik heb een opstelling van 4 speakers, 2 op het orgel en 2 achter me aan andere kant van de ruimte.

alvast bedankt allemaal voor het meedenken! ;)

Berichten: 105

Geregistreerd: 07 okt 2012 16:57

Bericht 13 sep 2019 21:16

Re: Geluid valt weg

Hoi Jan

ik heb zelf een digitale versterker van denon { pma50}

ik zou als je budget het toe laat voor 2 x pma 60 gaan.
die sluit je aan op een usb poort.

klinkt fantastisch

groet, Peter

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 13 sep 2019 21:47

Re: Geluid valt weg

peterdb72 schreef:Hoi Jan

ik heb zelf een digitale versterker van denon { pma50}

ik zou als je budget het toe laat voor 2 x pma 60 gaan.
die sluit je aan op een usb poort.

klinkt fantastisch

groet, Peter


Hoi Peter,

Mijn opstelling bestaat uit een Johannus opus 30, en een losse computer. Heb dus ook nog een midiaansturing nodig van orgel naar computer. Dat kan toch niet met alleen deze versterker?

Berichten: 105

Geregistreerd: 07 okt 2012 16:57

Bericht 13 sep 2019 21:50

Re: Geluid valt weg

Hoi Jan,

je kan daar voor een eenvoudig midi kabel voor gebruiken die werkt ook met usb naar je pc

peter


JC Eerland schreef:
peterdb72 schreef:Hoi Jan

ik heb zelf een digitale versterker van denon { pma50}

ik zou als je budget het toe laat voor 2 x pma 60 gaan.
die sluit je aan op een usb poort.

klinkt fantastisch

groet, Peter


Hoi Peter,

Mijn opstelling bestaat uit een Johannus opus 30, en een losse computer. Heb dus ook nog een midiaansturing nodig van orgel naar computer. Dat kan toch niet met alleen deze versterker?
Avatar gebruiker

Berichten: 1552

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 13 sep 2019 23:05

Re: Geluid valt weg

De Rme kaarten zijn top!
Beter klinkende kaarten zijn er niet. Heb zelf jarenlang de Ucx gehad, perfecte kaart!
Vanwege de uitgebreidere mogelijkheden ben ik overgegaan op de Motu 828x .
Die kaart geeft de mogelijkheid om in de Dsp crossovers in te stellen en er zijn maar liefst 3 digitale uitgangen mocht je er een Denon digitale versterker op willen aansluiten. Is ook een hele goede kaart. Prijs 777 euro bij Thomann.

Gr Jan

Berichten: 9

Geregistreerd: 29 dec 2015 22:26

Bericht 16 sep 2019 19:21

Re: Geluid valt weg

Loosman schreef:De Rme kaarten zijn top!
Beter klinkende kaarten zijn er niet. Heb zelf jarenlang de Ucx gehad, perfecte kaart!
Vanwege de uitgebreidere mogelijkheden ben ik overgegaan op de Motu 828x .
Die kaart geeft de mogelijkheid om in de Dsp crossovers in te stellen en er zijn maar liefst 3 digitale uitgangen mocht je er een Denon digitale versterker op willen aansluiten. Is ook een hele goede kaart. Prijs 777 euro bij Thomann.

Gr Jan


Bedankt voor de reactie weer!

Ben voor de rme UC gegaan, alles geinstalleerd, en geluid en midi lopen weer (bijna) goed.

Heb alleen nog een probleem met de cpu. Audiobuffer in hauptwerk staat nu op nu 512, en latency van rme staat op 1024. Heb niet zo veel verstand van om dit goed te regelen. Iemand tips?

Overigens is het geluid beter dan bij de focusrite.

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 224

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 16 sep 2019 20:29

Re: Geluid valt weg

JC Eerland schreef:
Loosman schreef:De Rme kaarten zijn top!
Beter klinkende kaarten zijn er niet. Heb zelf jarenlang de Ucx gehad, perfecte kaart!
Vanwege de uitgebreidere mogelijkheden ben ik overgegaan op de Motu 828x .
Die kaart geeft de mogelijkheid om in de Dsp crossovers in te stellen en er zijn maar liefst 3 digitale uitgangen mocht je er een Denon digitale versterker op willen aansluiten. Is ook een hele goede kaart. Prijs 777 euro bij Thomann.

Gr Jan


Bedankt voor de reactie weer!

Ben voor de rme UC gegaan, alles geinstalleerd, en geluid en midi lopen weer (bijna) goed.

Heb alleen nog een probleem met de cpu. Audiobuffer in hauptwerk staat nu op nu 512, en latency van rme staat op 1024. Heb niet zo veel verstand van om dit goed te regelen. Iemand tips?

Overigens is het geluid beter dan bij de focusrite.

Knap dat je dat hoort ! , kun je mischien ook omschrijving wat er beter klinkt dan de focusrite ?
Avatar gebruiker

Berichten: 1552

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 16 sep 2019 21:24

Re: Geluid valt weg

JC Eerland schreef:
Loosman schreef:De Rme kaarten zijn top!
Beter klinkende kaarten zijn er niet. Heb zelf jarenlang de Ucx gehad, perfecte kaart!
Vanwege de uitgebreidere mogelijkheden ben ik overgegaan op de Motu 828x .
Die kaart geeft de mogelijkheid om in de Dsp crossovers in te stellen en er zijn maar liefst 3 digitale uitgangen mocht je er een Denon digitale versterker op willen aansluiten. Is ook een hele goede kaart. Prijs 777 euro bij Thomann.

Gr Jan


Bedankt voor de reactie weer!

Ben voor de rme UC gegaan, alles geinstalleerd, en geluid en midi lopen weer (bijna) goed.

Heb alleen nog een probleem met de cpu. Audiobuffer in hauptwerk staat nu op nu 512, en latency van rme staat op 1024. Heb niet zo veel verstand van om dit goed te regelen. Iemand tips?

Overigens is het geluid beter dan bij de focusrite.


Zet die ook maar hetzelfde op 512 en 48khz in de settings van de Rme dan gaat het goed.

Gr Jan

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com