Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

SMSL AD18 Digitale versterker

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 78

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 15 jul 2017 14:56

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

32 bits WAV-bestanden geven dezelfde resultaten. Ook die kun je maken met 44,1 kHz, 48 kHz of zelfs 96 kHz. De laatste twee spelen probleemloos af (mits de samplerate van het Reaper-project er op wordt afgestemd). De 44,1 kHz geeft wederom hikjes.

Maar ik heb een oplossing gevonden: Foobar kan toch real time muziek resamplen. Bij Preferences -> Playback ->DSP manager kun je een DSP (ik neem aan dat dat staat voor iets als 'Digital Signal Processor') kiezen die "Resampler (PPHS)" heet. In de configuratie daarvan kan de doel sample rate opgegeven worden. En als ik daar 48.000 in vul, zijn de hikjes over.

Dus nu kan ik, onafhankelijk van de sample rate van de bron, mp3, wav, internetradio etc over 4 luidsprekers en koptelefoon spelen.

Berichten: 78

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 15 jul 2017 14:57

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Evert-Jan, nog bedankt voor het meedenken.
Ik had het eigenlijk al opgegeven, maar met nieuwe suggesties heb je me toch geprikkeld door te zoeken naar een oplossing.

Berichten: 78

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 15 jul 2017 15:01

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Volgende uitdaging: ik heb ook nog een oude buizenradio die ik al gebruikte als internetradio. Eens kijken of ik internetradio over de buizenradio en internetradio over foobar-reaper-asio synchroon met elkaar kan krijgen....

"En Auke, hij prutste voort...." :lol:

Berichten: 134

Geregistreerd: 09 feb 2011 20:30

Bericht 15 jul 2017 16:16

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

ajongbloed schreef:Maar ik heb een oplossing gevonden: Foobar kan toch real time muziek resamplen. Bij Preferences -> Playback ->DSP manager kun je een DSP (ik neem aan dat dat staat voor iets als 'Digital Signal Processor') kiezen die "Resampler (PPHS)" heet. In de configuratie daarvan kan de doel sample rate opgegeven worden. En als ik daar 48.000 in vul, zijn de hikjes over.


Dank voor de tip!

Nu nog bv youtube omleiden naar Reaper. Daar ben ik nog niet achter.

Berichten: 2616

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 jul 2017 18:11

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Die DSP had ik niet ontdekt. Ik gebruik Foobar al jaren. In een eerste versie zat deze er zeker weten niet in. Daar bij DSP staan ook mogelijkheden als stereo omzetten naar 4 kanalen .............

Foobar kan zelf als internet radio fungeren. Menu File --> Add location en dan de URL van de stream intikken (wel met http:// er voor). Dus bijv. http://radio.organroxx.com:8000/freestream.ogg voor orgelmuziek.

Berichten: 78

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 15 jul 2017 18:32

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

hans schreef:
Nu nog bv youtube omleiden naar Reaper. Daar ben ik nog niet achter.


Ja, dat is ook nog een leuke uitdaging.
Misschien dat deze virtuele audio mixer (http://www.vb-audio.com/Voicemeter/banana.htm) daar bij kan helpen. Volgens de website kan het op allerlei manieren, ook 'gewoon' Windows-geluid naar ASIO. Daar ga ik na mijn vakantie dan ook maar een mee aan het experimenteren.
Avatar gebruiker

Berichten: 1223

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 15 jul 2017 18:44

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Zou je foobar ook kunnen gebruiken als vst host zodat je de Hauptwerk vst kan laden?
http://wiki.hydrogenaud.io/index.php?ti ... ST_adapter
En dan vervolgens in foobar een dsp crossover toepassen?
https://sourceforge.net/projects/xover/
Beetje zoals reaper werkt maar dan gratis?
Ik weet niet of dat zou kunnen werken?

Groet Jan

Berichten: 751

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 15 jul 2017 20:05

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Loosman schreef:Zou je foobar ook kunnen gebruiken als vst host zodat je de Hauptwerk vst kan laden?
http://wiki.hydrogenaud.io/index.php?ti ... ST_adapter?

Groet Jan

Als ik goed lees niet: No x64 VST support: Foobar2000 is a 32-bit application. :(
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1223

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 15 jul 2017 20:23

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Hauptwerk kan je ook laden als 32 bit vst. Hauptwerk zelf werkt volgens mij ook in de 32 bit dus ik vraag me af wat het voordeel is van de 64 bit vst modus van Hauptwerk

Berichten: 2616

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 jul 2017 20:37

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

HW VST is eigenlijk een link (communicatieprotocol).
De HW VST kan in Windows zowel werken met 32 als 64 bit programma's via die link. Bij de Mac alleen met 64 bit programma's.
Sommigen van die prg's zijn in 64 bit (Cakewalk Sonar, Sibelius, Reaper) en anderen zijn 32 bits programma's (zoals Foobar).
Wanneer je welke moet gebruiken wordt dus bepaald door het programma waarmee HW moet communiceren

Berichten: 78

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 15 jul 2017 20:55

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Ik geloof niet dat de foobar plugin de Huptwerk-vst snapt. Ik heb net geprobeerd de 32-bit versie te laden, maar krijg als respons:
"The VST plug-in has no inputs and/or outputs and hence isn't an effect capable of processing audio streams. Please make sure you're loading an effect version of the plug-in.

C:\Program Files\Hauptwerk Virtual Pipe Organ VST Link Plug-In\HauptwerkVSTLink-32bit.dll"

Jammer. Het leek een leuk idee.

Berichten: 2616

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 jul 2017 21:37

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Auke

heb je in Foobar ook de HW VST aangewezen volgens dit plaatje
Afbeelding
daarna Foobar opnieuw starten en daarna in HW de HW VST link kiezen?

Volgens dit plaatje met je in Foobar de gebruikte VST's in dit lijstje hebben staan.
Ik heb het zelf nooit geprobeerd, dus geen ervaring hierin.

Berichten: 78

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 15 jul 2017 21:53

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Ja. Op 'add' geklikt, naar de hauptwerk-vst-directory gegaan, 32bit variant aangeklikt, en toen kreeg ik die foutmelding. Ik kom dus niet eens zover dat hauptwerk in het lijstje met vst plugins staat.
Foobar verwacht een effect plugin en niet een instrument.

Berichten: 2616

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 jul 2017 21:59

Re: SMSL AD18 Digitale versterker

Oké, zo had je het ook gedaan.

Dan is Foobar alleen geschikt voor effect VST plug-ins
Vorige

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: HJK en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com