Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Kef q15 -Denon pma50

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 2876

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 27 jul 2017 23:38

Re: Kef q15 -Denon pma50

Een systeem dat niets te doen heeft kan zich niet in het zweet werken om niets.

Software conflict of configuratie issue.

Berichten: 344

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 28 jul 2017 08:12

Re: Kef q15 -Denon pma50

In het configuratiescherm komt onder eigenschappen screen 5 niet zichtbaar, wel de standaard MS schermpjes met driver werkt goed enz. (win10-1703)
Of komt dat doordat de samplerate automatisch gekozen wordt? bij HW sets.
Vanavond eens testen op een Win7

screen 4.JPG

screen 5.JPG
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Laatst bijgewerkt door GerrGouw op 28 jul 2017 08:35, in totaal 1 keer bewerkt.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 344

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 28 jul 2017 08:20

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jaap schreef:
Zelfs al raak ik geen toets aan, ging de CPU al in het geel....

Bij mij moet veel meer moeite gedaan worden om hem geel te krijgen.
Af en toe springt hij een of twee keer per bladzijde muziek, even in het rood.
Er zijn minstens verschillen in de configuraties, maar waar.....
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 2878

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 28 jul 2017 08:24

Re: Kef q15 -Denon pma50

192000kHz? Waar is dat goed voor.....of je moet buiten HW de pc nog gebruiken voor het afspelen van sacd

Berichten: 344

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 28 jul 2017 08:38

Re: Kef q15 -Denon pma50

Zie het nu ook, wordt automatisch door HW gedaan op 48000 en 44100.
Maar nu probeer ik verschillen de zoeken.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 344

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 29 jul 2017 21:51

Re: Kef q15 -Denon pma50

Een plaatje van de eindproef vandaag:
screen 6.jpg

Geen gehik waarneembaar. Niet in het rood te krijgen met de arm op de toetsen golvend.
Buffer size in de Denon kan nu op 192 (?) zonder latency gevoel.

Sorry voor mijn onwetendheid op het gebied van de audio keten,
als Asio4all zo ingesteld staat, gaat het geluid daarover heen en dan naar de Denon Asio?
Staan die twee in serie?
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 2878

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 29 jul 2017 22:01

Re: Kef q15 -Denon pma50

Gerrit, ik snap hier iets niet, juist 1 Denon kan probleemloos werken met zijn eigen asio driver

Nu ga je de Denon via asio4all laten lopen?

Het gaat pas fout als er meer dan 1 Denon wordt aangesloten , dan verslikt de asio driver zich

Berichten: 2876

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 29 jul 2017 22:58

Re: Kef q15 -Denon pma50

Gerrit

het audio loopt nu vanuit HW naar de Denon ASIO driver. Zo heb je dat ingesteld in HW en dat is de enige juiste manier. Je gebruikt ook maar 1 stereo kanaal. Die gaat naar de Denon.

De ASIO4All driver doet in jouw geval niets. Je moet deze ook van je PC verwijderen. Dit geeft alleen maar conflicten, zoals bij Jaap ook het geval is geweest.
2x ASIO naar hetzelfde device (de speakers) gaat niet.
En ze kunnen technisch gezien ook niet in serie staan (als antwoord op je vraag).

Berichten: 85

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 30 jul 2017 07:52

Re: Kef q15 -Denon pma50

Het voordeel van ASIO4ALL is dat je daarmee wel meerdere versterkers/geluidskanalen kunt aansturen. In het plaatje van Gerrit is te zien dat naast de Denon ook de interne geluidskaart gezien wordt door ASIO4ALL. Mogelijk heeft die geluidskaart een SPDIFF of optische uitgang. Daar zou je dan een tweede versterker op kunnen aansluiten, bijvoorbeeld een digitale koptelefoonversterker.

Met de Denon is dat niet nodig, want die is zelf een goeie koptelefoonversterker. Dus als aanvulling op Evert's advies:
- als je alleen de Denon wil gebruiken kan ASIO4ALL er af
- als je naast de Denon een tweede (Denon of iets anders) versterker wilt gebruiken, heb je juist ASIO4ALL nodig en kan de Denon driver er af.

Berichten: 965

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 30 jul 2017 13:19

Re: Kef q15 -Denon pma50

Evert-Jan schreef:De ASIO4All driver doet in jouw geval niets. Je moet deze ook van je PC verwijderen. Dit geeft alleen maar conflicten, zoals bij Jaap ook het geval is geweest.
2x ASIO naar hetzelfde device gaat niet...

Zou het kunnen dat ik 1 Denon met zijn eigen asiodriver niet goed aan de praat kreeg omdat ik nog een Asio Nanoface op mijn systeem aktief had staan?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 2876

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 jul 2017 23:13

Re: Kef q15 -Denon pma50

Dat zou kunnen. Dat is nl. de enige aanpassing aan je systeem. Je had de Nanoface ASIO driver even moet uitzetten in Windows apparatenbeheer.
2 ASIO drivers moet op zich wel kunnen. Maar probeer in dit soort probleemgevallen dingen te elimineren en het uitzetten van de andere ASIO driver is een snelle actie. Ook al omdat het tijdelijke installatie zou zijn is de-installatie dan niet nodig.

Berichten: 344

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 31 jul 2017 08:43

Re: Kef q15 -Denon pma50

Auke, het gaat hier om één Denon goed te laten werken.

Het vollopen van de CPU bij Jaap zou inderdaad aan de dubbele ASIO drivers Denon - Nanoface kunnen liggen, dat is een duidelijk aanwijsbaar verschil tijdens de test en mijn situatie.

Mijn nog sporadisch voorkomende hik () op de laptop, moeten we voorlopig maar toeschrijven aan het feit dat hij gewoon aan internet hangt en o.a. de virusscanner actief is. (= pc van de zaak).

Vanavond de Denon maar eens op m’n eigenlijke HW pc testen. Dat is een kale Win 7.

Wel apart, dat de Denon buffer size nu wel op 192 kon.
HGroet, Gerrit uit Gouda
Avatar gebruiker

Berichten: 1303

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 28 okt 2017 14:53

Re: Kef q15 -Denon pma50

Een van mijn Denons ( die de laag/ mid speaker aanstuurt! en dus een eenvoudige belasting heeft!) heeft de geest gegeven en is vandaag ter reparatie ingestuurd.
Ik hoop niet dat het storings gevoelige apparaten gaan worden die geregeld gerepareerd moeten worden.

Groet Jan

Berichten: 2878

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 28 okt 2017 21:42

Re: Kef q15 -Denon pma50

Hoi Jan,
Dat klinkt niet fijn, ik heb hier thuis geen last, terwijl ik toch ook een forse vloerstaander aanstuur.

Maar is dit niet toevallig een exemplaar die nog van de 1e generatie is geweest?
Want die vertoonde wel vaker dit soort kuren.
Deze 1e generatie wordt nog vaak aangeboden via MP of outlets

Succses in ieder geval ermee
Avatar gebruiker

Berichten: 1303

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 28 okt 2017 22:15

Re: Kef q15 -Denon pma50

Had hem wel via winkelmodellen.nl gekocht.
Dus misschien inderdaad een wat oudere generatie?
Ik zie wel wat ik terugkrijg?
Misschien een nieuw model?

Groet Jan

Berichten: 2878

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 28 okt 2017 22:31

Re: Kef q15 -Denon pma50

Loosman schreef:Had hem wel via winkelmodellen.nl gekocht.
Dus misschien inderdaad een wat oudere generatie?
Ik zie wel wat ik terugkrijg?
Misschien een nieuw model?

Groet Jan



Zou niet gek zijn gelijk de pma60 vragen Jan
Ik denk dat er gewoon een nieuwe SMPS module ingaat, maar dat is in ieder geval wel de meest recente dan.
Vorige

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com