Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Kef q15 -Denon pma50

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 1221

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 26 jul 2017 18:39

Re: Kef q15 -Denon pma50

Hoi Gerrit

Moet je de buffer size in de audio output niet hetzelfde zetten als de Denon usb driver? Moeten die niet synchroon lopen?

Groet Jan

Berichten: 2498

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 26 jul 2017 19:06

Re: Kef q15 -Denon pma50

ha Jan,


alles wat ik boven de 64 instel geeft een merkbare vertraging

ik denk dat de Denon buffer puur voor het eigen app. is
Avatar gebruiker

Berichten: 1221

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 26 jul 2017 20:23

Re: Kef q15 -Denon pma50

En hauptwerk aanpassen aan de Denon buffer size als dat mogelijk is?
Anders moet er altijd een soort conversie plaatsvinden en dat zou audio glitches kunnen verklaren.
Ik bied het de Denon via de spdiff uitgangen aan met een buffer in Reaper van 256 en dat gaat perfect zonder latency.
De Denons volgen als slave dan perfect de sample rate.

Gr Jan

Berichten: 313

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 26 jul 2017 20:40

Re: Kef q15 -Denon pma50

Alle input welkom. Zal het dan aanpassen om het overzichtelijk te houden.

Vanuit de pc gaat het bij mij nu zonder reaper via de usb
De HW buffer gaat niet lager dan 256 en de Denon tot 64.
Het lijkt geen relatie met elkaar te hebben.

Heb ook nog last van een soort hik bij een bepaalde toetsaanslag.
Weet nog niet of het aan de andere midi-usb convertor ligt.
Het is gewoon een dure E-MU Mdi 1X1.
Het zou kunnen dat het toch door het buffer verschil komt, zoals Jan hier schrijft.

De Denon gaat uit na verloop van tijd. Weet nog niet wat de tijdsduur is.
Liever maak ik dat zelf uit wanneer de Denon uit moet.
Nu moet je HW opnieuw starten om de Denon weer te detecteren.
Laatst bijgewerkt door GerrGouw op 26 jul 2017 21:03, in totaal 1 keer bewerkt.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 2498

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 26 jul 2017 20:52

Re: Kef q15 -Denon pma50

Gerrit,

de Denon kan je instellen , je kan zelf kiezen of deze wel of niet naar standby gaat.

ik denk dat deze nu op standby staat ;)




ik kan het niet zo snel testen omdat ik nu de 3 Denons hier thuis als triamp aan een crossover heb hangen.
maar met de test had ik geen last van hiks , ook niet met een vrij complex midi bestand en uitgebreide registratie

Berichten: 313

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 26 jul 2017 21:01

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jan schreef:
Ik bied het de Denon via de spdiff uitgangen


Van spdiff heb ik geen idee hoe dat gaat.
Wil je dat wat nader uitleggen hoe dat moet ?

Of komt die spdiff via je geluidskaart ?
Bij mij gaat het nu rechtstreek uit de pc usb poort.
Laatst bijgewerkt door GerrGouw op 26 jul 2017 21:09, in totaal 1 keer bewerkt.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 2613

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 26 jul 2017 21:06

Re: Kef q15 -Denon pma50

GerrGouw schreef:Heb ook nog last van een soort hik bij een bepaalde toetsaanslag.
Weet nog niet of het aan de andere midi-usb convertor ligt.
Het is gewoon een dure E-MU Mdi 1X1.
Het zou kunnen dat het toch door het buffer verschil komt, zoals Jan hier schrijft.
MIDI kan geen hik veroorzaken. Staat polyfonie goed? Gaat die niet in het rood?

GerrGouw schreef:De Denon gaat uit na verloop van tijd. Weet nog niet wat de tijdsduur is.
Liever maak ik dat zelf uit wanneer de Denon uit moet.
Nu moet je HW opnieuw starten om de Denon weer te detecteren.
Dat hoeft niet. HW
Het audio kan via het 'Engine mini panel' uitgevoerd worden (menu View --> Mini control panels --> Engine status and reset) en dan op de ALL knop klikken. Het orgel kan dus ook gewoon geladen blijven bij deze actie.

Berichten: 313

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 26 jul 2017 21:36

Re: Kef q15 -Denon pma50

Geen enkel balkje komt zelfs niet in het oranje. Dacht ik .....
Maar inderdaad hij zit bij het hikje een moment in het rood!
Polyfonie nu lager gezet.

Wat ook opviel, was het zo mooi transparant blijven bij vollere registratie!

De standby uitzetten is de oplossing voor het uitgaan van de Denon !.
Laatst bijgewerkt door GerrGouw op 26 jul 2017 21:53, in totaal 2 keer bewerkt.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 742

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 26 jul 2017 21:37

Re: Kef q15 -Denon pma50

GerrGouw schreef:Juist ja, wie leuk met MFB’s gespeeld heeft, doet ook graag eens met een Denon !

Kunnen we eens testen wanneer de hikjes komen.
Planning is vroeg in de middag.
Jij hebt wel kabel naar de Jamo's he.

Ja met banaanstekkers. En bi-wired.
En ik gebruik wel Reaper, vanwege equalizer=aanpassingen door REW.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 313

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 26 jul 2017 21:55

Re: Kef q15 -Denon pma50

Moet goed komen, zeker na de input van vanavond weer.
HGroet, Gerrit uit Gouda
Avatar gebruiker

Berichten: 1221

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 26 jul 2017 22:02

Re: Kef q15 -Denon pma50

GerrGouw schreef:
Jan schreef:
Ik bied het de Denon via de spdiff uitgangen


Van spdiff heb ik geen idee hoe dat gaat.
Wil je dat wat nader uitleggen hoe dat moet ?

Of komt die spdiff via je geluidskaart ?
Bij mij gaat het nu rechtstreek uit de pc usb poort.


Een aantal geluidskaarten hebben één of meer digitale uitgangen. Dit zijn spdif (sony/phillips digital interface) uitgangen.
Deze uitgangen kunnen via een coax of een optical kabel uitgevoerd worden en rechtstreeks aan de Denon digitale ingangen worden aangeboden.
Je hebt dan geen Denon drivers meer nodig. De Denon volgt via dit soort ingangen automatisch de sample rate.

Groet Jan

Berichten: 2498

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 26 jul 2017 22:28

Re: Kef q15 -Denon pma50

GerrGouw schreef:Geen enkel balkje komt zelfs niet in het oranje. Dacht ik .....
Maar inderdaad hij zit bij het hikje een moment in het rood!
Polyfonie nu lager gezet.

Wat ook opviel, was het zo mooi transparant blijven bij vollere registratie!

De standby uitzetten is de oplossing voor het uitgaan van de Denon !.


Wat ook opviel, was het zo mooi transparant blijven bij vollere registratie!

proficiat Gerrit dat is het mooie van deze kleine wonderdoosjes
als je van dit moois bekomen bent ;) kan je op termijn eens na gaan denken over digitaal filteren, en bi-ampen geeft nog meer rust en transparantie zowel in P als FFF.

maar eerst maar eens lekker genieten van deze stap

Berichten: 742

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 26 jul 2017 22:48

Re: Kef q15 -Denon pma50

Loosman schreef:
GerrGouw schreef:
Jan schreef:
Ik bied het de Denon via de spdiff uitgangen


Van spdiff heb ik geen idee hoe dat gaat.
Wil je dat wat nader uitleggen hoe dat moet ?

Of komt die spdiff via je geluidskaart ?
Bij mij gaat het nu rechtstreek uit de pc usb poort.


Een aantal geluidskaarten hebben één of meer digitale uitgangen. Dit zijn spdif (sony/phillips digital interface) uitgangen.
Deze uitgangen kunnen via een coax of een optical kabel uitgevoerd worden en rechtstreeks aan de Denon digitale ingangen worden aangeboden.
Je hebt dan geen Denon drivers meer nodig. De Denon volgt via dit soort ingangen automatisch de sample rate.

Groet Jan

Maar dan loopt het signaal toch weer via een geluidskaart en het leuke van deze Denons is toch juist dat je ze rechtsreeks aan je pc kunt hangen -zonder geluidskaart?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 74

Geregistreerd: 01 jan 2015 22:51

Woonplaats: Zeeland

Bericht 27 jul 2017 07:36

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jaap380 schreef:
Loosman schreef:
GerrGouw schreef:
Van spdiff heb ik geen idee hoe dat gaat.
Wil je dat wat nader uitleggen hoe dat moet ?

Of komt die spdiff via je geluidskaart ?
Bij mij gaat het nu rechtstreek uit de pc usb poort.


Een aantal geluidskaarten hebben één of meer digitale uitgangen. Dit zijn spdif (sony/phillips digital interface) uitgangen.
Deze uitgangen kunnen via een coax of een optical kabel uitgevoerd worden en rechtstreeks aan de Denon digitale ingangen worden aangeboden.
Je hebt dan geen Denon drivers meer nodig. De Denon volgt via dit soort ingangen automatisch de sample rate.

Groet Jan

Maar dan loopt het signaal toch weer via een geluidskaart en het leuke van deze Denons is toch juist dat je ze rechtsreeks aan je pc kunt hangen -zonder geluidskaart?


Ja, maar tot op dit moment is het toch nog niet gelukt om meerdere Denons op die manier (zonder geluidskaart) vloeiend te laten draaien?

Berichten: 313

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 27 jul 2017 08:25

Re: Kef q15 -Denon pma50

Het gaat nu strikt om:

Eenvoudige handleiding om één Denon PMA 50 digitale eindversterker te installeren voor stereo gebruik.
E.e.a. dus zonder tussenkomst van een geluidskaart.

Gelijk vanaf de pc usb naar de Denon.
Dat is voor dit moment het spel.
Surround gebruik valt hier nog buiten.

Voor de duidelijkheid ook: 'k gebruik nu alleen de Sennheizer HD650 koptelefoon, die werkelijk af lijkt te geven wat de Denon indraagt.
M'n vrouw mopperde al: "altijd dat ding op!"

Vanmiddag D.V. de eerste proef aan Jaaps z'n boxen.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 742

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 27 jul 2017 17:01

Re: Kef q15 -Denon pma50

De proef is geweest -erg gezellig! Maar de Denon was niet zonder hikken of te hoge latency te bespelen.
HW ziet hem en er valt ook makkelijk verbinding te maken. Bij een lage buffer van 64 zit de CPU meteen tegen het rood aan, zonder dat je een noot speelt. De polyfonie instelling lager zetten hielp helaas niet. Bij een hogere buffer treedt onmiddellijk merkbare latency op -zoals JW al schreef.
Als de buffer groter wordt gezet (wat wel moet als je geen hickups wilt krijgen) is de latency weer veel te hoog. We hebben veel combinaties geprobeerd, maar kregen het niet goed werkend. Eerst dachten we dat het aan Reaper lag, en die hebben we er tussenuit gehaald, maar dat maakte niets uit..... Instellingen in HW aanpassen hielp vrij weinig. Hoge buffer, lage buffer, in HW en in de Denon...De Denon volgt gewoon de opgegeven samplerate, dus dat kon het probleem ook niet zijn.
Nu is natuurlijk de grote vraag hoe Jan Wim dat toch voor elkaar heeft gekregen?

Overigens wel jammer dat HW (of Asio) niet met 2 Asio-apparaten tegelijk overweg kan. Stel dat het wel goed lukt om de Denon aan de praat te krijgen, dan kun je voor je rears nog een analoge versterker gebruiken via je geluidskaart. Dat lijkt niet te kunnen.

Ook wel vreemd dat Gerrit het wel goed draaiend krijgt met een koptelefoon. Ik zou niet weten wat het verschil is tussen een koptelefoon en passieve speakers. Buffersize en latency lijken de bottleneck. Gerrit, zou jij als je weer thuis bent kunnen kijken hoe de instellingen bij jou staan?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 78

Geregistreerd: 18 feb 2013 20:14

Bericht 27 jul 2017 20:33

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jaap380 schreef:Overigens wel jammer dat HW (of Asio) niet met 2 Asio-apparaten tegelijk overweg kan. Stel dat het wel goed lukt om de Denon aan de praat te krijgen, dan kun je voor je rears nog een analoge versterker gebruiken via je geluidskaart. Dat lijkt niet te kunnen.


Is toch niet helemaal waar. Rechtstreeks vanuit HW is mij inderdaad ook niet gelukt, maar via ReaRoute en Reaper wel. En mbv ASIO4ALL.
Weliswaar met andere versterkers, maat dat zou met de Denons toch net zo goed moeten werken?

Berichten: 313

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 27 jul 2017 20:57

Re: Kef q15 -Denon pma50

Hier ook nog wat testen gedaan.

De polyfonie staat hier automatisch op ongeveer 2000. Dat is voor een i7 laptop toch wel laag.

De invloed dat de CPU op rood gaat, lijkt bij mij wel kleiner JAAP, bij het verschillend instellen van de Denon buffersize 64 of 256.
Boven de 64 buffers instellen geeft te hoge latency, op 64 belast de HW CPU te veel in het rood en hikt dus af en toe.

Met Asio4all nog maar eens wat testen doen.
Moet dan wel met versie 2.14 voor Win 10-1703 begrijp ik op die site.
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 2498

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 27 jul 2017 21:30

Re: Kef q15 -Denon pma50

de Denon moet op 64 BS zonder te hikken kunnen spelen
als het bij mij thuis lukt zou ik niet weten waarom het elders niet lukt, en zo extreem krachtig is mijn pc ook niet

dus moet je de totale configuratie nog eens door lichten vrees ik

Berichten: 742

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 27 jul 2017 22:04

Re: Kef q15 -Denon pma50

Dat is toch vreemd. Ik speel Gorlitz met polyfonie van 8000 zonder problemen, ook het ruige werk en de CPU komt dan niet in het rood...
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 2498

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 27 jul 2017 22:06

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jaap380 schreef:Dat is toch vreemd. Ik speel Gorlitz met polyfonie van 8000 zonder problemen, ook het ruige werk en de CPU komt dan niet in het rood...



precies daarom Jaap ergens gaat er dan toch iets niet goed
mijn pc haalt met goerlitz met pijn de 6000, dus er moet iets anders de hiks veroorzaken dan de Denon

Berichten: 313

Geregistreerd: 12 feb 2011 21:23

Woonplaats: Gouda

Bericht 27 jul 2017 22:09

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jan Wim loopt hij via Asio4all bij jou ?

Hoe is dat ingesteld ?
HGroet, Gerrit uit Gouda

Berichten: 742

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 27 jul 2017 22:43

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jan Wim schreef:
Jaap380 schreef:Dat is toch vreemd. Ik speel Gorlitz met polyfonie van 8000 zonder problemen, ook het ruige werk en de CPU komt dan niet in het rood...



precies daarom Jaap ergens gaat er dan toch iets niet goed
mijn pc haalt met goerlitz met pijn de 6000, dus er moet iets anders de hiks veroorzaken dan de Denon

Maar ik weet niet waar ik moet zoeken. Als Gorlitz het goed doet, is mijn PC-configuratie toch prima?
En als mijnheer Denon zicht meldt, gaat het ineens fout.... Zowel met Reaper, als zonder Reaper.
Het lijkt mij dan niet in de PC-configuratie zitten, anders zou ik bij Gorlitz ook problemen moeten ondervinden.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 2498

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 27 jul 2017 22:48

Re: Kef q15 -Denon pma50

ik kan op afstand niet beoordelen wat en hoe een configuratie in elkaar zit, maar ergens gaat er iets fout

maar wat gebeurd er nu precies met de Denon?

krijg je de hiks bij kleine registraties, of alleen bij fors registreer werk?

Berichten: 742

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 27 jul 2017 23:06

Re: Kef q15 -Denon pma50

Jan Wim schreef:...maar wat gebeurd er nu precies met de Denon?

krijg je de hiks bij kleine registraties, of alleen bij fors registreer werk?

Zelfs al raak ik geen toets aan, ging de CPU al in het geel....
Zelfs bij Pekela :roll:
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
VorigeVolgende

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com