Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Probleem met instellen Reaper in surround

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 12 aug 2017 11:05

Probleem met instellen Reaper in surround

Goedemorgen,

Zouden de Reaper kenners me nog even kunnen helpen?

Ik ben bezig de boxen van mn Johannus via SPDIF aan te sluiten op reaper. DA converter ertussen, is voor elkaar. Maar de instellingen in Reaper kloppen niet denk ik, ik werk via rearoute, ik heb front gedupliceerd en daar de instellingen aan t aanpassen, maar nog geen geluid?
Hierbij de plaatjes.

Vast heel erg bedankt.

groet
Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2886

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 12 aug 2017 13:39

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

In het middelste plaatje moet Receives de S/PDIF worden (rechts) en link moet het kanaal van je geluidskaart staan.
Nu stuur je het audio van track 1 Front naar S/PDIF output

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 13 aug 2017 11:08

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Evert-Jan schreef:In het middelste plaatje moet Receives de S/PDIF worden (rechts) en link moet het kanaal van je geluidskaart staan.
Nu stuur je het audio van track 1 Front naar S/PDIF output


Ik ben bang dat ik het nog niet goed begrijp, maar rechts onder receives kan ik alleen maar kiezen voor front of rear??? :?:
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 2886

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 13 aug 2017 21:16

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Nu zie ik het beter, mede door je beschrijving.
In het Options --> preferences menu in het opkomende schermpje naar Audio gaan en daar Device selecteren
Het last device bij Inputs moet je op 6 zetten (zal nu op 4 staan denk ik). Dan worden kanalen 5 en 6 ook zichtbaar.

En links staat, in tegenstelling wat ik eerder hierboven schreef, toch goed.

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 18 aug 2017 13:31

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

reap 2.PNG
Goedemiddag,

Ik krijg het nog niet zo voor elkaar met reaper.
Nu wil ik bv Bij Anloo, de in Front geladen stemmen doorsturen naar de rear boxen om daar galm toe te voegen. zie mijn 2 plaatjes. Ik werk dus via rearoute, in HW staan rearoute 1 en 2 ingesteld op front en 3 en 4 op rear.

Wat is er nu fout met mijn instellingen? kan iemand me uit de droom helpen?

groet
Albert
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 977

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 aug 2017 19:56

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Alho schreef:Nu wil ik bv Bij Anloo, de in Front geladen stemmen doorsturen naar de rear boxen om daar galm toe te voegen. zie mijn 2 plaatjes. Ik werk dus via rearoute, in HW staan rearoute 1 en 2 ingesteld op front en 3 en 4 op rear.


Beste Albert, volgens mij heeft Anloo slechts 2 kanalen. Front. Er bestaat dus helemaal geen Rearoute 3 en 4. Je krijgt alleen via Rearoute 1 en 2 geluid binnen in Reaper. Via de eerste strip stuur je het door naar front (hardware output 1 en 2.
Diezelfde Rearoute 1 en 2 laat je ook binnenkomen op strip 2 (Rear) en die voorzie je van galm met een plugin en stuur je uit via hardware output 3 en 4.
Helder zo?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 14:05

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Alho schreef:
Evert-Jan schreef:In het middelste plaatje moet Receives de S/PDIF worden (rechts) en link moet het kanaal van je geluidskaart staan.
Nu stuur je het audio van track 1 Front naar S/PDIF output


Ik ben bang dat ik het nog niet goed begrijp, maar rechts onder receives kan ik alleen maar kiezen voor front of rear??? :?:


Ik ben al weken met Komplete Audio (NI) bezig met berichten maar krijg de SPDIF niet werkend , het laatste bericht is (vertaald)
PDIF 5 | 6 instelling. De KOMPLETE AUDIO 6 controleert de beschikbaarheid van externe synchronisatiebronnen. Als het synchronisatieverzoek mislukt, schakelt de interface terug naar de interne klokmodus. Als synchronisatie mogelijk is, gaat het Sync-LED van het bovenpaneel aan.

Dat schijnt dus bij mij fout te gaan, als ik dit instel schakelt het inderdaad terug en wordt rood. Verder heb ik alle aansluiting dooorgelopen met ze , zonder resultaat. Heeft een van de audio technici een idee wat ik verder kan doen??

groet
Albert

Berichten: 977

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 30 sep 2017 16:58

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Als je je woonplaats durft te vermelden, kan misschien iemand uit de buurt met jou meekijken?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 17:43

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Jaap380 schreef:Als je je woonplaats durft te vermelden, kan misschien iemand uit de buurt met jou meekijken?


Daar heb ik helemaal geen probleem mee hoor! maar durf het amper te vragen. Ik woon in Almere. Ik ben helaas beperkt in mijn tijdsmogelijkheden, vanwege de gezondheid. (ben aan t opkrabbelen van mn 2e hartinfarct). De morgens ben ik het fitst. Het zou wel fijn zijn, om de instellingen, ook van reaper eens met een kenner door te nemen. Ik rommel wat aan, en speel graag op " Zwolle".

Kan zeker ook tegen een vergoeding .

groet
Albert

Berichten: 2886

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 30 sep 2017 18:05

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Albert

Het probleem wat je nu noemt heeft volgens mij niets te maken met Reaper. Bij SP/DIF zit een kloksignaal. En het lijkt er op dat de SP/DIF op de geluidskaart als een ingang gedefinieerd is en niet als uitgang.
Als ingang moet je of de clock met het signaal meesturen of de geluidskaart op interne clock zetten.
Als je dit als uitgang gebruikt (naar je SP/DIF - analoog converter) wordt het clock signal (44 of 48 kHz) vanuit HW met het signaal vanuit SP/DIF meegestuurd.

Misschien is er een instelling in de geluidskaart waardoor je de SP/DIF als digitale uitgang kunt definiëren

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 18:56

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Alho schreef:
Evert-Jan schreef:Albert

Het probleem wat je nu noemt heeft volgens mij niets te maken met Reaper. Bij SP/DIF zit een kloksignaal. En het lijkt er op dat de SP/DIF op de geluidskaart als een ingang gedefinieerd is en niet als uitgang.
Als ingang moet je of de clock met het signaal meesturen of de geluidskaart op interne clock zetten.
Als je dit als uitgang gebruikt (naar je SP/DIF - analoog converter) wordt het clock signal (44 of 48 kHz) vanuit HW met het signaal vanuit SP/DIF meegestuurd.

Misschien is er een instelling in de geluidskaart waardoor je de SP/DIF als digitale uitgang kunt definiëren


Reaper staat hier buiten, dat noemde ik terzijde, ik werk er al een poosje mee ook met sir 2. , daar gaat het me om wat fine tuning.

Spdif is een apart probleem, Jan heeft me ook al geholpen, het heeft een in en uitgang, de converteren is op de uitgang aangesloten, maar
Geen succes helaas.

Berichten: 2895

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 30 sep 2017 19:22

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

ik val ergens halverwege in Albert

even voor de duidelijkheid werkt de spdif buiten reaper wel?

en waarom wordt er gesynchroniseerd?

welk type converter gebruik je?

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 19:48

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Jan Wim schreef:ik val ergens halverwege in Albert

even voor de duidelijkheid werkt de spdif buiten reaper wel?

en waarom wordt er gesynchroniseerd?

welk type converter gebruik je?


Hallo Jan Wim,

nee spdif werkt helemaal niet??

Het is een speaka audio converter (lampje brandt)

Van en waarom synchronisatie weet ik eerlijk gezegd niets maar NI kwam er mee als punt.

Groet Albert

Berichten: 2895

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 30 sep 2017 19:55

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

heeft de Speaka ook nog een type nummer?

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 20:00

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Berichten: 2895

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 30 sep 2017 20:05

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Alho schreef:https://www.conrad.nl/nl/av-converter-toslink-digitale-cinch-cinch-989149.html

Dit is m


oke en ik neem aan dat je Coax werkt en niet optisch.....
in je geluidskaart moet je eerst clock Internal selecteren

wat ik zo snel niet kan terug lezen is of je wel of geen coaxkabel gebruikt(75ohm)

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 20:16

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Ja ik werk met die coax en heb m op internal staan

Berichten: 2895

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 30 sep 2017 20:21

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Alho schreef:Ja ik werk met die coax en heb m op internal staan


oke en dan ga je met 2x rca kabel naar de rca input van je Johannus?

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 20:25

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Dat klopt allemaal .Ik heb t ook al geprobeerd met hauptwerk op een aparte laptop zonder reaper , ook zonder succes

Berichten: 2895

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 30 sep 2017 20:43

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

dan moet je eerst zaken gaan uitsluiten Albert

heb je getest of de omvormer werkt?

wellicht heb je ergens in huis een losse cd speler met een coax uitgang die je dan via de omvormer direct op de Johannus aansluit


en je zou bv de input van de Johannus kunnen checken, als je daar analoog lijn signaal op zet, dus nu juist zonder omvormer

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 30 sep 2017 20:49

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Ja dat de Johannes ingang werk heb ik kunnen testen analoog via de laptop.
De converteren ga ik proberen te testen

dank zover ,wordt vervolgd

Berichten: 63

Geregistreerd: 21 okt 2015 12:45

Woonplaats: Almere

Bericht 01 okt 2017 14:27

Re: Probleem met instellen Reaper in surround

Ik heb nu de converter en kabel op diverse manieren getest, de kabel werkt wel rechtstreeks van digitaal (cd speler) naar digitaal, (versterker). De converter niet , ook niet rechtstreeks van cd speler naar converter naar aux in orgel. Mijn conclusie is dus , de converter werk niet. Die ligt nu klaar voor retour naar Conrad, we gaan het zien. Inderdaad uitsluiten Jan-Wim, :) nogmaals dank.

Groet Albert

Enne de uitnodiging aan iemand die in de buurt woont/komt (Almere) blijft staan.

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com