Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Probleem instellen audio outputs Motu Microbook

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 31

Geregistreerd: 16 dec 2011 16:46

Bericht 15 feb 2018 21:32

Probleem instellen audio outputs Motu Microbook

Beste mede hauptwerkers,

Ik heb het volgende:
1 externe MOTU geluidskaart
2 versterkers aangesloten op die MOTU geluidskaart.
In hauptwerk wil ik een audio output aanmaken door op insert te klikken.
Versterker 1 wordt aangegeven met channel 001 en channel 002
Versterker 2 wordt ook aangegeven als channel 001 en 002.
Ik wil die als channel 003 en 004 hebben.
Blijkbaar herkent Hauptwerk die tweede versterker niet als kanaal 003 en 004?
Ik kan ze uiteraard niet dubbel aanmaken.
Ook in et programma van MOTU zelf kan ik voor zover ik zie niets aanpassen.

Wat kan ik hier aan doen?

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan Westerhof

Berichten: 3521

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 15 feb 2018 22:11

Re: Probleem instellen audio outputs

Gert-Jan

HW ziet toch de Motu via de asio driver, en leest toch niet de versterkers uit?

Berichten: 1246

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 15 feb 2018 22:21

Re: Probleem instellen audio outputs

In Hauptwerk maak je 2 audio-outputs aan. Je kunt ze front en rear noemen. Front is kanaal 1-2 en rear is kanaal 3-4. Als oudio output selecteer je dan asio motu o.i.d.)
Vanaf de Motu sluit je de 2 versterkers aan dan werkt het. (even kort door de bocht).
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3138

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 feb 2018 23:45

Re: Probleem instellen audio outputs

Je hebt toch wel de Motu ASIO driver geïnstalleerd?
Dan moet je die als eerste selecteren in het "Audio Outputs" scherm bij "Audio output device" en daarna kun je het gewenste kanaal instellen.
Ik denk dat je nu de Windows Direct sound driver gebruikt. En dan heb je maar 2 kanalen.

Berichten: 31

Geregistreerd: 16 dec 2011 16:46

Bericht 16 feb 2018 09:25

Re: Probleem instellen audio outputs

Ik heb die tweede versterker eraf gehaald.
Maar heb nu helemaal geen geluid meer.
De geluidskaart staat nog in audioapparaten en staat aan.
Ook bij audio outputs wordt hij aangegeven.
Maar ik geen geluid?!

Berichten: 31

Geregistreerd: 16 dec 2011 16:46

Bericht 16 feb 2018 10:14

Re: Probleem instellen audio outputs

De versterkers zijn gewoon goed.
Er is iets met m'n MOTU geluidskaart aan de hand.
Ook andere geluiden buiten Hauptwerk om laat ie niet horen.
Misschien heb ik de verkeerde MOTU driver geïnstalleerd.
Ik ga vanavond verder knutselen.

Berichten: 90

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 16 feb 2018 20:24

Motu Microbook

Hallo allen,

Mijn zoon heeft nu een Motu Microbook eerste type als geluidskaart. Hij wil daarmee met front en surround gaan spelen. Nu heeft deze kaart twee stereo-uitgangen: Main out als 2 afzonderlijke kanalen en line out als 1 stereo-uitgang en deze laatste wil hij dan voor de surr gaan gebruiken. Hij heeft de laatste driver binnengehaald met asio en dat ziet HW ook. In de audio outputs van HW echter bij device channel zijn maar 2 kanalen zichtbaar nl die Main out. Hoe maken de line out zichtbaar?
Of kan dit helemaal niet bij deze kaart?

Groet,

Gert W.

Berichten: 3138

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 16 feb 2018 21:25

Re: Probleem instellen audio outputs Motu Microbook

Waarschijnlijk is de Motu al aangesloten op de PC voordat de Motu software geïnstalleerd werd.
Dat betekent dat Windows de driver al geïnstalleerd heeft.

Om daar zeker van te zijn zou ik de PC terugzetten naar een vorig herstelpunt toen de Motu nog niet in je bezit was.
De Motu NIET aansluiten op de PC
De nieuwste MicroBook software installeren en als dat klaar is de Motu aansluiten
De CueMixFX applicatie van Motu starten en kijken of deze geen foutmelding geeft
Dan HW starten en opnieuw kijken of er nu 4 kanalen bij de ASIO driver aanwezig zijn

Uit de documentatie is mij niet duidelijk geworden of de ASIO driver 4 kanalen ondersteunt.
http://cdn-data.motu.com/manuals/firewire-usb-audio/MicroBook_IIc_User_Guide.pdf
http://cdn-data.motu.com/manuals/firewire-usb-audio/MicroBook_II_CueMix_FX_Guide.pdf
Wel dat het 4 onafhankelijke kanalen zijn.


[Ik heb beide topics samengevoegd]

Berichten: 90

Geregistreerd: 14 maart 2012 15:39

Bericht 17 feb 2018 23:27

Re: Probleem instellen audio outputs Motu Microbook

Evert-Jan,

Bedankt voor de info. We gaan ermee aan de slag.

Groet,

Gert W.

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com