Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Toon actieve onderwerpen


lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 16:48

RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Beste allemaal,

Ik heb 2 geluidskaarten in m'n computer zitten namelijk de RME Hammerfall DSP 9632 (4 kanaals)plus Hammerfall multiface (10kanaals)
Deze werken onder dezelfde driver en hauptwerk ziet ook keurig de 14 beschikbare output kanalen .
Ik gebruik Reaper als Rearroute .
Nu in combinatie met Reaper ziet Reaper ook de 14 beschikbare kanalen van de beide geluidskaarten maar ik kan maar 6 kanalen totaal geluid uit laten komen , in Reaper zie ik wel dat er geluid binnen komt op de tracks maar als ik een hardwarematige output selecteer dan komt er geen geluid en ook in de total mixcontrol zie ik geen actie , dus alleen op de 6 kanalen die ik op dat moment geselecteerd heb en de overige kanalen niet.
Zonder Reaper krijg ik wel sound uit alle kanalen.
Volgens mij moet dat dan in Reaper zitten ?
Wie herkent dit ?

Berichten: 3603

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 29 jan 2019 16:54

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

In Reaper preferences ook bij 'Output range' het eerste en het laatste audiokanaalnummer aangegeven (dus 14 Play 14)

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 17:01

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Dat heb ik.ook gedaan

Berichten: 4157

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 29 jan 2019 17:30

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

nu heeft Rearoute een kanaal beperking maar 14 moet je er wel kunnen halen dacht ik

hoeveel outputs staan er bij hauptwerk FX?

rme.jpg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 17:35

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Dat scherm heb ik niet omdat ik hauptwerk niet als vst gebruik maar standalone en de kanalen in hauptwerk als rearroute 1/2....3/4....enz..

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 17:46

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

De eerste 3 tracks in reaper kan ik alle hardwarematige output aansturen , dan de overige tracks niet ....

Berichten: 4157

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 29 jan 2019 18:02

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

lub schreef:Dat scherm heb ik niet omdat ik hauptwerk niet als vst gebruik maar standalone en de kanalen in hauptwerk als rearroute 1/2....3/4....enz..



en HW als vst gebruiken is geen optie?

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 18:23

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Dat zou ik als laatste optie kunnen proberen, maar ik probeer het eerst zo omdat het toch zou moeten werken?

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 20:33

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Update;
Heb reaper opnieuw geïnstalleerd en ingesteld en.....het werkt zoals ik het hebben wil, maar.......(nu word het spannend) na een paar minuten doen alleen de eerste 6 hardware outputs waar ik dus al eerder tegen aan liep voor de herinstallatie het nog en de overige zijn stil .
Na reaper opnieuw opgestart te hebben doet alles het weer zoals ik wil.
Vreemd ?

Berichten: 4157

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 29 jan 2019 20:36

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

dat is vreemd Lub, draaien er FX's op de tracks die er spontaan mee stoppen?

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 20:55

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Ja , time delay en ReaEQ

Berichten: 4157

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 29 jan 2019 21:07

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

de kanalen die ermee stoppen zijn gaan die ook naar fysieke speakers toe? als het actieve speakers zijn zouden ze standby kunnen gaan, als je even niet speelt.
dit gebeurd weleens bij KRK

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 21:23

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Nee dat is niet het geval , ook kan ik het zien in de total mix van RME dat als het signaal weg valt ook in de total mix geen signaal meer oplicht, want Reaper stuurt het signaal naar de hardware outputs van de RME.

Berichten: 4157

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 29 jan 2019 21:30

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

lub schreef:Nee dat is niet het geval , ook kan ik het zien in de total mix van RME dat als het signaal weg valt ook in de total mix geen signaal meer oplicht, want Reaper stuurt het signaal naar de hardware outputs van de RME.


vreemd Lub, je zal het ongetwijfeld al geprobeerd hebben , maar een nieuwe "verse" reaper layout al gemaakt?

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 29 jan 2019 21:39

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Daar ben ik nu mee bezig , ik laat het weten en bedankt voor het meedenken!

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 30 jan 2019 15:44

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Heb dus een frisse Reaper layout gemaakt en nu blijft alles werken als ik het orgel bespeel, maar als ik even stop voor 10 minuten dan doen alleen de eerste 3 stereo kanalen het nog, Reaper opnieuw opstarten en ....alles doet het weer normaal.
Ik denk dat ik een een oudere versie ga installeren van Reaper misschien dat er een bug in de nieuwste versie zit.

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 30 jan 2019 20:13

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Heb versie 5.70 nu geïnstalleerd en het lijkt opgelost te zijn.
Dus zit er waarschijnlijk een bug in de nieuwste versie.

Berichten: 4157

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 30 jan 2019 20:35

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

lub schreef:Heb versie 5.70 nu geïnstalleerd en het lijkt opgelost te zijn.
Dus zit er waarschijnlijk een bug in de nieuwste versie.


ik heb 5.93 geen probleem zoals jij omschrijft, maar ik gebruik reaper niet als rearoute

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 30 jan 2019 21:00

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Het gaat nu al uren goed, dus lijkt het probleem opgelost, wat het nu precies is blijft gissen maar er zal toch iets met de nieuwste versie van Reaper zijn , misschien omdat Windows nooit geüpdate word?

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 01 feb 2019 16:20

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Helaas is dit "probleem" nog niet opgelost want vandaag had ik het weer .
Eerst begint het geluid te sputteren op de kanalen 7 t/14 En dan stopt het geluid , wel blijft je het signaal zien in Reaper maar in de total mix control van RME daar zie je geen Signaal meer .

Berichten: 3603

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 01 feb 2019 18:14

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Misschien tijd om over te schakelen op VST??

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 01 feb 2019 18:29

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Tja misschien wel , wat is het grote verschil dan met Rearroute zoals ik het nu heb?
Volgens mij alleen de manier van opstarten dus eerst Reaper en dan hauptwerk?

Berichten: 3603

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 01 feb 2019 18:43

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

En in HW audio-outputs naar VST omzetten en in Reaper de HW VST plugin 64bit via een rescan opnemen in de configuratie (beiden eenmalig).

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 01 feb 2019 19:08

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Bedankt voor je antwoord.

Voor de rest blijft alles hetzelfde ? , zoals de midi enz...?
Werkt dat net zoals dat je bijvoorbeeld Altiverb toevoegt in Reaper?
En moet je dan in elke track (front / Rear / Sub) de hauptwerk link toevoegen?
Laatst bijgewerkt door lub op 01 feb 2019 19:50, in totaal 1 keer bewerkt.

lub

Avatar gebruiker

Berichten: 213

Geregistreerd: 09 feb 2011 18:12

Woonplaats: Urk

Bericht 01 feb 2019 19:15

Re: RME Hammerfall DSP 9632 plus multiface en Reaper

Misschien een idee om een topic te maken over "hoe installeer je hauptwerk als vst in Reaper"
Of is dat er al?
Want heel vaak eindigt een toptic heel vaak in een ander onderwerp als dat er gestart werd.
Volgende

Keer terug naar Audio / Geluidskaarten voor Hauptwerk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com