Pagina 1 van 1

Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 14 sep 2018 20:48
door Jaap380
Op de een of andere manier is mijn generaal crescendo van Gorlitz ontregeld. De eerste 70 stappen doet hij niets en begint dan vanaf FF tot Tutti. Alleen het laatste stukje dus. Ik weet niet hoe het gekomen is, maar hoe krijg ik het weer origineel?

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 14 sep 2018 21:28
door Evert-Jan
Wat dacht je van het "Hauptwerk in de praktijk" boek blz 143 onderaan en 144 bovenaan?

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 14 sep 2018 23:05
door Jaap380
Evert-Jan schreef:Wat dacht je van het "Hauptwerk in de praktijk" boek blz 143 onderaan en 144 bovenaan?


Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 14 sep 2018 23:27
door Evert-Jan
Slechte zaak :o
Je had dat dan al kunnen doen ;) .

Orgel laden en dan menu Registration | Revert all combinations to organ defaults

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 00:27
door Jaap380
Ben ik dan niet al mijn combinaties kwijt?

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 08:26
door Jan Wim
Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 09:04
door josq
[verwijderd, dubbelop]

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 12:05
door Evert-Jan
Jaap380 schreef:Ben ik dan niet al mijn combinaties kwijt?
Het antwoord staat in dezelfde alinea in het boek. Dus toch maar even het boek terugvragen.

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 12:05
door Evert-Jan
Jan Wim schreef:
Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Het in kleur kopiëren is duurder dan de aanschaf (tenzij je het bij je baas doet, maar dan is het 2x diefstal).
Gelukkig heb ik een niet leesbare identificatie op elke pagina geplaatst, dus kopieën haal ik er zo uit als het moet.

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 12:29
door Jan Wim
Evert-Jan schreef:
Jan Wim schreef:
Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Het in kleur kopiëren is duurder dan de aanschaf (tenzij je het bij je baas doet, maar dan is het 2x diefstal).
Gelukkig heb ik een niet leesbare identificatie op elke pagina geplaatst, dus kopieën haal ik er zo uit als het moet.


dat is goed, alleen zolang ze undercover blijven………., maar een ieder is verantwoordelijk zullen we maar zeggen.

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 14:16
door josq
Misschien even opnieuw autodetect toepassen bij je crescendopedaal? Daarbij opletten dat je de trede helemaal op en neer beweegt. Check eventueel bij de MIDI-instellingen van je crescendopedaal de "min position" en "max position". Die moeten in principe op 1 en 128 staan. Als ze bijvoorbeeld op 1 en 4 staan kun je het gedrag krijgen wat je beschrijft

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 15 sep 2018 19:16
door Jaap380
Dankjewel Jos!
Ik had de optie via registration Al gedaan, dus ben al m'n combinaties kwijt.
Ik zal even in mijn gekopieerde HWboek neuzen, want er vast wel ergens staan hoe ik die weer kan terugzetten....

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 18 sep 2018 18:56
door Knutselaar
en als het weer goed werkt, maak een back-up.
Die kan je zo weer terug zetten.

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 18 sep 2018 19:13
door Jaap380
Ja, heb ik inmiddels gedaan en het werkt weer. HW maakt regelmatig zelf een backup.
Alleen moet ik dat wel doen als ik nog geen orgel geladen heb, anders werkt het niet.
Bedankt voor de hulp!

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 03 okt 2018 19:45
door Jaap380
Ik begrijp er niets van. Telkens is mń general crescendo ontregeld, dwz, hij begint pas bij stap 75 (FF) (Midi op het zwelpedaal staat wel goed, hij begint gewoon bij stap 1...)
Als ik een backup terugzet en dan (alleen) mijn combinaties weer restore, gaat het goed. Is HW afgesloten en weer opnieuw opgestart staat het generaal crescendo weer verkeerd. Hoe kan dit nu?

Ook de CPU staat weer drie streepjes in het groen te dansen, - al speel ik niets. Ik weet niet of dit iets met elkaar te maken heeft).

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 03 okt 2018 19:52
door Jan Wim
Jaap kan dit te maken hebben met een corrupt midi bestand wat eventueel afgespeeld is?

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

BerichtGeplaatst: 03 okt 2018 20:13
door Jaap380
Jan Wim schreef:Jaap kan dit te maken hebben met een corrupt midi bestand wat eventueel afgespeeld is?

Ik speel nooit midibestanden af. Ik heb wel een keer per ongeluk op de record-knop in Reaper gedrukt en kwam daar 3 minuten later pas achter.