Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 14 sep 2018 20:48

Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Op de een of andere manier is mijn generaal crescendo van Gorlitz ontregeld. De eerste 70 stappen doet hij niets en begint dan vanaf FF tot Tutti. Alleen het laatste stukje dus. Ik weet niet hoe het gekomen is, maar hoe krijg ik het weer origineel?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3269

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 14 sep 2018 21:28

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Wat dacht je van het "Hauptwerk in de praktijk" boek blz 143 onderaan en 144 bovenaan?
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 14 sep 2018 23:05

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Evert-Jan schreef:Wat dacht je van het "Hauptwerk in de praktijk" boek blz 143 onderaan en 144 bovenaan?


Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3269

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 14 sep 2018 23:27

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Slechte zaak :o
Je had dat dan al kunnen doen ;) .

Orgel laden en dan menu Registration | Revert all combinations to organ defaults
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 15 sep 2018 00:27

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ben ik dan niet al mijn combinaties kwijt?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3717

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 15 sep 2018 08:26

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Berichten: 859

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 15 sep 2018 09:04

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

[verwijderd, dubbelop]
Laatst bijgewerkt door josq op 15 sep 2018 18:27, in totaal 1 keer bewerkt.

Berichten: 3269

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 sep 2018 12:05

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Jaap380 schreef:Ben ik dan niet al mijn combinaties kwijt?
Het antwoord staat in dezelfde alinea in het boek. Dus toch maar even het boek terugvragen.

Berichten: 3269

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 sep 2018 12:05

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Jan Wim schreef:
Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Het in kleur kopiëren is duurder dan de aanschaf (tenzij je het bij je baas doet, maar dan is het 2x diefstal).
Gelukkig heb ik een niet leesbare identificatie op elke pagina geplaatst, dus kopieën haal ik er zo uit als het moet.

Berichten: 3717

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 15 sep 2018 12:29

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Evert-Jan schreef:
Jan Wim schreef:
Ja, da's een goeie. Ik heb mijn boek uitgeleend..... ;)


ik ruik toner...….

Het in kleur kopiëren is duurder dan de aanschaf (tenzij je het bij je baas doet, maar dan is het 2x diefstal).
Gelukkig heb ik een niet leesbare identificatie op elke pagina geplaatst, dus kopieën haal ik er zo uit als het moet.


dat is goed, alleen zolang ze undercover blijven………., maar een ieder is verantwoordelijk zullen we maar zeggen.

Berichten: 859

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 15 sep 2018 14:16

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Misschien even opnieuw autodetect toepassen bij je crescendopedaal? Daarbij opletten dat je de trede helemaal op en neer beweegt. Check eventueel bij de MIDI-instellingen van je crescendopedaal de "min position" en "max position". Die moeten in principe op 1 en 128 staan. Als ze bijvoorbeeld op 1 en 4 staan kun je het gedrag krijgen wat je beschrijft
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 15 sep 2018 19:16

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Dankjewel Jos!
Ik had de optie via registration Al gedaan, dus ben al m'n combinaties kwijt.
Ik zal even in mijn gekopieerde HWboek neuzen, want er vast wel ergens staan hoe ik die weer kan terugzetten....
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 53

Geregistreerd: 18 jan 2012 15:02

Bericht 18 sep 2018 18:56

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

en als het weer goed werkt, maak een back-up.
Die kan je zo weer terug zetten.
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 sep 2018 19:13

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ja, heb ik inmiddels gedaan en het werkt weer. HW maakt regelmatig zelf een backup.
Alleen moet ik dat wel doen als ik nog geen orgel geladen heb, anders werkt het niet.
Bedankt voor de hulp!
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 03 okt 2018 19:45

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ik begrijp er niets van. Telkens is mń general crescendo ontregeld, dwz, hij begint pas te klinken bij stap 57 (FF) (Midi op het zwelpedaal staat wel goed, hij begint gewoon bij stap 1...)
Als ik een backup terugzet en dan (alleen) mijn combinaties weer restore, gaat het goed. Is HW afgesloten en weer opnieuw opgestart staat het generaal crescendo weer verkeerd. Hoe kan dit nu?

Ook de CPU staat weer drie streepjes in het groen te dansen, - al speel ik niets. Ik weet niet of dit iets met elkaar te maken heeft).
Laatst bijgewerkt door Jaap380 op 26 okt 2018 18:37, in totaal 1 keer bewerkt.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3717

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 03 okt 2018 19:52

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Jaap kan dit te maken hebben met een corrupt midi bestand wat eventueel afgespeeld is?
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 03 okt 2018 20:13

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Jan Wim schreef:Jaap kan dit te maken hebben met een corrupt midi bestand wat eventueel afgespeeld is?

Ik speel nooit midibestanden af. Ik heb wel een keer per ongeluk op de record-knop in Reaper gedrukt en kwam daar 3 minuten later pas achter.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 26 okt 2018 15:03

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Heeft niemand een oplossing?
Op het consolescherm begint hij gewoon bij 1 en loopt dan door, als ik het zwelpedaal intrap.
Maar bij 57 komt er pas (flink) geluid. Als ik op het tabblad crescendo kijk, zijn alle blokjes tot 57 leeg! :shock:
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 513

Geregistreerd: 10 feb 2011 10:38

Bericht 29 okt 2018 15:55

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Je zegt dat het misgaat als je HW opnieuw opstart. Gaat het mis als je alleen HW opstart, maar de pc niet? Of gaat het mis als je je pc opstart? Of misschien niet als je HW of de pc opstart, maar de midi-encoders van je speeltafel?
Gratis orgelmuziek op mijn website.

Berichten: 859

Geregistreerd: 04 jan 2013 15:20

Bericht 30 okt 2018 11:29

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Jaap380 schreef:Heeft niemand een oplossing?
Op het consolescherm begint hij gewoon bij 1 en loopt dan door, als ik het zwelpedaal intrap.
Maar bij 57 komt er pas (flink) geluid. Als ik op het tabblad crescendo kijk, zijn alle blokjes tot 57 leeg! :shock:

Aha. Dan kun je daar zelf weer wat blokjes `inkleuren` om naar eigen smaak een generaal crescendo in te stellen. Of je kunt wellicht proberen om de ODF opnieuw te installeren om de default weer terug te krijgen.
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 30 okt 2018 14:25

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

josq schreef:
Jaap380 schreef:...Als ik op het tabblad crescendo kijk, zijn alle blokjes tot 57 leeg! :shock:

Aha. Dan kun je daar zelf weer wat blokjes `inkleuren` om naar eigen smaak een generaal crescendo in te stellen. Of je kunt wellicht proberen om de ODF opnieuw te installeren om de default weer terug te krijgen.

Aha, daar had ik nog niet aangedacht! :) dat gaan we proberen.
Default ODF opnieuw installeren vind ik niet zo prettig idee omdat ik flink wat vaste combinaties ingeprogrammeerd heb. Ik ben er nog niet achter of de crescendo-instellingen daar ook bij horen.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 01 nov 2018 22:58

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Blokjes inkleuren lukt mij niet goed. Ik was ook nooit zo goed in "Tetris".
Je moet dan wel weten hoe het oorspronkelijk was, anders wordt het niks.
Ik snap ook niet hoe dit nu kan gebeuren. Ik zit nooit op dat crescendo-tabblad.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 513

Geregistreerd: 10 feb 2011 10:38

Bericht 02 nov 2018 10:37

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Misschien wil je dan mijn vraag van hierboven even beantwoorden?
Gerrit schreef:Je zegt dat het misgaat als je HW opnieuw opstart. Gaat het mis als je alleen HW opstart, maar de pc niet? Of gaat het mis als je je pc opstart? Of misschien niet als je HW of de pc opstart, maar de midi-encoders van je speeltafel?
Gratis orgelmuziek op mijn website.
Avatar gebruiker

Berichten: 1416

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 06 nov 2018 14:21

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ik heb een backup teruggezet. Het generaal crescendo werkt nu weer goed. Alleen ben ik mijn ingeprogrammeerde combinaties kwijt.
Maar dat komt na verloop van tijd ook wel weer goed...
Ik las in het Hauptwerkboek dta je combinaties opgeslagen onder een bepaalde naam wel kunt houden. Maar de combinaties die je via de stepper programmeert blijkbaar niet...
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Leo

Berichten: 36

Geregistreerd: 16 feb 2018 21:37

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 06 nov 2018 16:01

Re: Hoe krijg ik generaal crescendo weer goed?

Ha Jaap,

Ik heb recent een nieuwe computer, ik heb eerst een back-up in hauptwerk gemaakt en deze vervolgens opgehaald in de nieuwe computer. Ook heb ik eerst op de oude computer alle registraties opgeslagen onder een voor mij makkelijk herkenbare naam, het bestand (in de goede map) op de nieuwe computer gezet, en vervolgens de file geopend (dan zie je ergens op het scherm "Comb. met naam" staan.

Ik kan er evt naar kijken hoe ik het precies gedaan heb
Volgende

Keer terug naar Hauptwerk samplesets

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten




cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com