Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Toon actieve onderwerpen


Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 10 apr 2018 12:07

Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

[zie de email van Sonarworks in viewtopic.php?p=36412#p36412 ; EJ]



Sonarworks krijg ik helaas niet werkend. Met mijn eerste geluidskaart (Alva Nanoface) kreeg ik de microfoon niet aan de praat. Geluidskaart deed het verder heel goed, alleen met Sonarworks niet. (probleem met een driver van de Nanoface die niet compatible was met Windows 10).
Nu heb ik een andere geluidskaart (Motu 828mk3 firewire) die op zich ook goed functioneert (juiste driver voor Windows 10) maar Sonarworks geeft nu geen geluid. De microfoon ziet hij wel en er komt signaal binnen. Zou het kunnen zijn dat Sonarworks alleen op stereo-uitgang werkt en niet op 2 mono-uitgangen?
Mij lijkt het een probleem van Sonarworks, want de rest doet het allemaal prima met deze geluidskaarten (Hauptwerk, Reaper, REW etc.)
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3563

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 10 apr 2018 12:28

Re: Motu 828mk3

Zou het kunnen zijn dat Sonarworks alleen op stereo-uitgang werkt en niet op 2 mono-uitgangen?



stereo is toch 2x mono Jaap? of begrijp ik je verkeerd

sonarworks moet wel beiden kanalen kunnen meten i.v.m interfentie en fase gedrag in stereo opstelling enz.

ik denk dat je in SW niet de juiste output heb geselecteerd?
welke versie driver heb je voor de motu geinstalleerd?
Avatar gebruiker

Berichten: 1410

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 10 apr 2018 13:13

Re: Motu 828mk3

Hoi Jaap

Heb je in reaper de ingangen goed aangegeven. is de 1e input mic1( is het meestal) en niet kanaal 1-2 waarbij je dus mic 1 en mic 2 overslaat.

groet jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 10 apr 2018 19:44

Re: Motu 828mk3

Ha Jan en Jan Wim,

Ik gebruik Sonarworks Reference 4 Measure nog niet via Reaper. We gaan toch niet via Reaper meten?
Ik gebruik in SW de uitgangen Main en analog output 1-2. Ook "Motu digitale uitvoer (Motu Audio Wave for 64bit)" geeft geen geluid.
Stuurprogramma: 4.0.6.6814
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1410

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 10 apr 2018 20:09

Re: Motu 828mk3

Heb je in quemix op de input tab bij mic1 ook de phantom power aangezet
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 10 apr 2018 20:33

Re: Motu 828mk3

Loosman schreef:Heb je in quemix op de input tab bij mic1 ook de phantom power aangezet

In quemix? Ik heb de phantom power aan de voorzijde van de Motu aangezet. De mic geeft wel signaal.
Maar de stem zegt niet: "left speaker, right speaker" zoals het hoort.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3563

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 10 apr 2018 20:44

Re: Motu 828mk3

Jaap380 schreef:
Loosman schreef:Heb je in quemix op de input tab bij mic1 ook de phantom power aangezet

In quemix? Ik heb de phantom power aan de voorzijde van de Motu aangezet. De mic geeft wel signaal.
Maar de stem zegt niet: "left speaker, right speaker" zoals het hoort.


kijk eens bij je geluidskaart wel kanaal uitslaat als de stem praat left/right enz.
Avatar gebruiker

Berichten: 1410

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 10 apr 2018 20:48

Re: Motu 828mk3

Jan Wim schreef:
Jaap380 schreef:
Loosman schreef:Heb je in quemix op de input tab bij mic1 ook de phantom power aangezet

In quemix? Ik heb de phantom power aan de voorzijde van de Motu aangezet. De mic geeft wel signaal.
Maar de stem zegt niet: "left speaker, right speaker" zoals het hoort.


kijk eens bij je geluidskaart wel kanaal uitslaat als de stem praat left/right enz.


Jaap380 schreef:
Loosman schreef:Heb je in quemix op de input tab bij mic1 ook de phantom power aangezet

In quemix? Ik heb de phantom power aan de voorzijde van de Motu aangezet. De mic geeft wel signaal.
Maar de stem zegt niet: "left speaker, right speaker" zoals het hoort.


Ik zet het altijd aan in de quemix maar dat kan ook op het frontpaneel denk ik.
Heb je ook het mixer gedeelte van quemix gechekt misschien staat daar iets uit of is het niet aan de goede uitgang toegewezen?
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 10 apr 2018 21:11

Re: Motu 828mk3

Jan Wim schreef:
Jaap380 schreef:
Loosman schreef:Heb je in quemix op de input tab bij mic1 ook de phantom power aangezet

In quemix? Ik heb de phantom power aan de voorzijde van de Motu aangezet. De mic geeft wel signaal.
Maar de stem zegt niet: "left speaker, right speaker" zoals het hoort.


kijk eens bij je geluidskaart wel kanaal uitslaat als de stem praat left/right enz.

Momenteel heb ik even geen microfoonkabel om te testen, maar gisteren sloeg 1 lampje uit. Links dacht ik. Ook in SW kwam signaal binnen.
Via REW kregen we wel met de ruisgenerator geluid over de speakers, dus dat werkte wel allemaal.
IN quemix slaat de outputmeter niet uit als de stem praat.

ik zal nog eens in dat rottige quemixscherm kijken. Wat een onoverzichtelijke janboel is dat zeg... excuse me for the word ;)
In Reaper gebruik ik analoog output 1-2. Ik neem aan dat ik in Sonarworks gewoon "digital output"moet nemen? of ook analog output 1-2?
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3563

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 10 apr 2018 21:45

Re: Motu 828mk3

Jaap in SW moet je het kanaal selecteren wat je wilt meten!! dat is niet per definitie digitaal
even goed checken op wel kanaal je front speakers staan en deze vervolgens in SW selecteren in het scherm waarbij de stem praat.
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 10 apr 2018 22:09

Re: Motu 828mk3

Jan Wim schreef:Jaap in SW moet je het kanaal selecteren wat je wilt meten!! dat is niet per definitie digitaal
even goed checken op wel kanaal je front speakers staan en deze vervolgens in SW selecteren in het scherm waarbij de stem praat.

Analog 1-2 dus. Dat hebben we gisteren uitgebreid geprobeerd.... :(
Dit voer je toch in bij audio output?

Ik blijf dus hangen bij stap 8 van je tutorial...
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3563

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 10 apr 2018 22:27

Re: Motu 828mk3

Oke Jaap je hebt toevallig niet systemwide van SW aanstaan?
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 10 apr 2018 22:37

Re: Motu 828mk3

Jan Wim schreef:Oke Jaap je hebt toevallig niet systemwide van SW aanstaan?

Nee, alleen Sonarworks Reference 4 Measure.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3563

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 10 apr 2018 22:56

Re: Motu 828mk3

Kan je een printscreen plaatsen van de audio outputs vanuit SW
Met het uitgeklapte output menu, zodat alle kanalen zichtbaar zijn.
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 11 apr 2018 12:33

Re: Motu 828mk3

Vlotte respons van Sonarworks:

Kārlis Stenders (Sonarworks)

Apr 11, 11:29 EEST

Hi Jaap,

Thanks for reaching out to our support team! I can't find you on my system, what is the e-mail or activation key that you registered with? Have you purchased our product (maybe from a different distributor) or are you using a trial version?
Your issue is ASIO. We have a problem in the measuring software with ASIO combined with firewire. We're working to fix it and we will have full ASIO support in the next update. For now you can try the Beta version of 4.1 Measure update. You can find it in our Sonarworks Beta Community Facebook group (also, here's a direct link to the download, but I recommend joining the group for troubleshooting). This update will be fully released in a couple of months, but it's stable to use and it will support your system, so you can do the measurements. So this is the only thing that will work on your system at the moment. Let me know how it goes and if you're having any further issues. I would also highly appreciate if you shared some feedback on hoe the update works on your system, thanks!
Best regards,
Kārlis S.


Dus snel downloaden maar.... :D
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 11 apr 2018 12:38

Re: Motu 828mk3

@ Evert Jan: Misschien kan dit sonarworksprobleem even afgesplitst worden van dit topic over de Motu ?
Het heeft niet veel met het oorspronkelijke topic te maken.
Vr gr, Jaap
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3198

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 11 apr 2018 16:46

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Done
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 13 apr 2018 21:34

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Beta-versie gedownload en geinstalleerd, maar nu kan ik mijn microfoon calibratiefile niet invoegen... grrrr. :x
Weer terug naar Sonarworks dan maar.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 72

Geregistreerd: 21 mei 2017 20:32

Woonplaats: Katwijk

Bericht 15 apr 2018 08:25

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

'T zit je niet mee Jaap!
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 apr 2018 11:55

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Nee, idd.
Ik zie de callibrationfile wel, een .swmic file. Als ik klik op importeer, blijft het radertje draaien en gebeurt er niets. Bij de vorige Sonarworks measure 4 werkte dit wel.
Ik snap het niet.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.
Avatar gebruiker

Berichten: 1410

Geregistreerd: 22 feb 2011 21:29

Woonplaats: Den Haag

Bericht 18 apr 2018 12:06

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Hoi Jaap

Ik zit nu niet achter mijn orgel dus ik kan het niet ff nachecken maar volgens mij is de calibratie file een text. file.
Bij mijn sonar works mic zaten 2 files en maar 1 file de text. file deed het.
Heb je dus de goede file aangeklikt?


Groet Jan
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 apr 2018 12:14

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Loosman schreef:Hoi Jaap

Ik zit nu niet achter mijn orgel dus ik kan het niet ff nachecken maar volgens mij is de calibratie file een text. file.
Bij mijn sonar works mic zaten 2 files en maar 1 file de text. file deed het.
Heb je dus de goede file aangeklikt?


Groet Jan

Volgens Sonarworks moet ik niet de txt-file, maar de swmic-file hebben.... :shock:

Kārlis Stenders (Sonarworks)

Apr 17, 10:00 EEST
Hi Jaap,

Have you extracted the zip file? There's 2 different calibration files inside the zip archive: .swmic file and .txt file. You need to extract the .swmic calibration file from the zip archive, then you can add it.

Best regards,
Kārlis S.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3563

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 18 apr 2018 16:19

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Jaap,

voor een "eigen" kalibratiefile moet je TXT. maken
hierin mag alleen frequentie en volume informatie staan.

en voor de sonarworks microfoon moet je de bijgeleverde swmic(sonarworksmic) bestand gebruiken.

dit is gedaan om de software zo flexibel mogelijk te houden, zodat je ook met een eigen microfoon aan de slag kan.
Avatar gebruiker

Berichten: 1313

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 18 apr 2018 19:10

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Jan Wim schreef:Jaap,

voor een "eigen" kalibratiefile moet je TXT. maken
hierin mag alleen frequentie en volume informatie staan.

en voor de sonarworks microfoon moet je de bijgeleverde swmic(sonarworksmic) bestand gebruiken.

dit is gedaan om de software zo flexibel mogelijk te houden, zodat je ook met een eigen microfoon aan de slag kan.

Ah, weer wat geleerd.... ;)
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 3563

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 18 apr 2018 19:24

Re: Sonarworks 4 i.c.m. FireWire geluidskaart werkt niet

Jaap ik denk dat de topic titel niet juist is.

Firewire werkt wel met SW, ik bedenk me zojuist dat ik al diversen Firewire kaarten uitgemeten hebt

de laatst was nog bij Henk Pasterkamp

ik denk dat het meer een MOTU conflict is
Volgende

Keer terug naar Audio software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com