Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Sonarworks vragen

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 13 feb 2019 19:58

Sonarworks vragen

Hallo allemaal,

Zojuist heb ik Sonarworks geïnstalleerd. (Trial editie met microfoon gekocht)
Het eerste wat het programma vraagt is een calibratiebestand voor de microfoon.
Echter, ik kan alleen kiezen uit hoofdtelefoonkalibratiebestanden. Wat gaat er fout?
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 13 feb 2019 20:01

Re: Sonarworks vragen

Ik heb een calibratiebestand met invoer van serienummer microfoon gedownload maar die herkent het programma niet (.swmic bestand)
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4099

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 feb 2019 20:08

Re: Sonarworks vragen

hoi Harm,

heb je wel de microfoon ID ingevuld, dit is een ander nummer dan bv serienummer

de mic.ID staat op de microfoon zelf

sw mic id.jpg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 13 feb 2019 20:12

Re: Sonarworks vragen

Jaa, dat is zojuist gelukt! Nu probeer ik de microfoon met SW te laten communiceren. Net als Jaap gebruik ik ook het zeer ingewikkelde Cuemix van Motu (heb n Audio Express)
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 13 feb 2019 20:18

Re: Sonarworks vragen

image-2019-02-13.png



Volgende evenement. Dit scherm herken ik niet vanuit een tutorial :roll:
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4099

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 feb 2019 20:40

Re: Sonarworks vragen

Harm in dat scherm kan je uit 3 verschillende akoestische ping signalen kiezen, deze signalen worden door de microfoon tijdens de meting opgepikt, en door gestuurd naar de software. op die manier kan de software "zien" waar de microfoon is.

je kan in 1e instantie gewoon de 1e optie (Default) kiezen.


SW is geschreven voor Studio ruimte's maar omdat er ook mensen zijn die Sw in een wat minder goede akoestiek gebruiken heeft SW een ander signaal type toegevoegd wat meer reflectie toelaat, denk bv. aan de nieuwbouw woningen, vaak veel beton, harde vloeren en wanden, enz.


de Tutorial is geschreven vanuit SW3, dus kunnen plaatjes en volgorde iets afwijken in SW4

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 13 feb 2019 21:03

Re: Sonarworks vragen

Duidelijk Jan Wim, ik was inmiddels al in een stadium dat ik de microfoon zag uitslaan in SW en de speakers hun geluid gaven. Morgenavond verder, de visite komt zo.
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4099

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 13 feb 2019 21:53

Re: Sonarworks vragen

Harm schreef:Duidelijk Jan Wim, ik was inmiddels al in een stadium dat ik de microfoon zag uitslaan in SW en de speakers hun geluid gaven. Morgenavond verder, de visite komt zo.


oke dan ben je al weer wat stappen verder

succes

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 14 feb 2019 20:02

Re: Sonarworks vragen

Zo, ben ik weer...
1. Welk programma van Sonarworks moet er eigenlijk gebruikt worden... Reference 4 Systemwide of Reference 4 Measure?
2. Hoe krijg ik het rondzingen van m'n microfoon naar de speakers uit (via Cuemix?)
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4099

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 14 feb 2019 20:17

Re: Sonarworks vragen

Harm schreef:Zo, ben ik weer...
1. Welk programma van Sonarworks moet er eigenlijk gebruikt worden... Reference 4 Systemwide of Reference 4 Measure?
2. Hoe krijg ik het rondzingen van m'n microfoon naar de speakers uit (via Cuemix?)



1.Measure moet je hebben. Systemwide is als je later zeg maar de windows geluidskant wil voorzien van de correctie


2.ik ken Cuemix niet maar ik kan me voorstellen dat je ergens een schuifje (kanaal) van de microfoon open hebt staan

dus even testen je mag jezelf niet horen spreken via de microfoon zeg maar

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 14 feb 2019 22:03

Re: Sonarworks vragen

Het hele meetproces is gebeurd, vervolgens laat hij zien wat het resultaat is. Het enige wat ik daarop kan doen is op een klein stuk blauwe balk drukken. Ploeps alles weg!
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 14 feb 2019 22:44

Re: Sonarworks vragen

image-2019-02-14.png
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4099

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 14 feb 2019 23:00

Re: Sonarworks vragen

je hebt de meting een naam gegeven Test1 en gesaved voor zover ik kan zien.

dan verdwijnt wel het scherm , maar de meting is opgeslagen, die moet je in reaper weer binnenhalen

je gaat er redelijk wat hoog bij krijgen, dat zal best wennen zijn denk ik voor je in het begin.
je kan altijd de curve nog iets laten hellen laag iets boosten en hog iets af laten lopen, maar dat kan altijd verderop in het proces.

eerst maar inlezen in reaper Harm

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 14 feb 2019 23:32

Re: Sonarworks vragen

Inmiddels een keer kunnen spelen. Na afsluiten en herstart plotsklaps volgende melding en geen geluid meer :roll:
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 14 feb 2019 23:34

Re: Sonarworks vragen

image-2019-02-14-1.png
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4099

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 14 feb 2019 23:36

Re: Sonarworks vragen

de HW vst wordt niet geladen in reaper, heb je de 64bit variant vst van sonarworks geladen?

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 14 feb 2019 23:50

Re: Sonarworks vragen

Ik heb de VST in Programs Files x86 ingeladen
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 15 feb 2019 00:00

Re: Sonarworks vragen

Inmiddels keurig uit de niet-x86 map want x86 is dus 32 bit. Beetje dom aan goochelen geweest in Reaper.
Status: Fronts zijn in orde, nu de rears nog, wordt vervolgd! JW, dank voor je handreikingen zover!!
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 4099

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 15 feb 2019 00:02

Re: Sonarworks vragen

Harm schreef:Ik heb de VST in Programs Files x86 ingeladen


dat is voor 32bits versie

je moet ook een map met x64 hebben

edit zie dat je het al gevonden had

Berichten: 3485

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 15 feb 2019 00:07

Re: Sonarworks vragen

@Harm

wil je niet steeds antwoord op je eigen bericht geven? Het forum leest langzaam als je meerdere berichten van een zelfde schrijver te moeten lezen als een soort live verslag. Zie je berichten hierboven van bijv. 23:50 en 00:00 uur.

Er is een knop wijzigen (rechts onderaan je bericht).

Dus als een ander nog niet gereageerd heeft, gebruik dan die knop.

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 15 feb 2019 08:04

Re: Sonarworks vragen

Jan Wim schreef:
je gaat er redelijk wat hoog bij krijgen, dat zal best wennen zijn denk ik voor je in het begin.
je kan altijd de curve nog iets laten hellen laag iets boosten en hog iets af laten lopen, maar dat kan altijd verderop in het proces.

eerst maar inlezen in reaper Harm


Tis echt genieten van de ontspannen weergave! Dat hoog deed ik voorheen met Reaper EQ erbij Jan Wim. Maar vergeleken met dit was dat toch handelen als een olifant in een porseleinkast. Het middenveld drukte ik in volume wat terug, waar het vervelend begon te klinken.
Afijn, zaterdag de "rear" (de 4 ohms speakertjes bezijden het orgel).

Ik had dus per ongeluk de VST-link van Hauptwerk ge-cleart bij het toevoegen van de Sonarworks VST. En SW daarbij dus uit de Program Files x86 map gehaald (maar dat zag ik in de Printscreen van je tutorial, omdat ik niet wist waar ik moest zoeken). :oops:
Met vriendelijke groet,
Harm

Berichten: 222

Geregistreerd: 09 sep 2013 23:32

Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam

Bericht 15 feb 2019 08:05

Re: Sonarworks vragen

Evert-Jan schreef:@Harm

wil je niet steeds antwoord op je eigen bericht geven? Het forum leest langzaam als je meerdere berichten van een zelfde schrijver te moeten lezen als een soort live verslag. Zie je berichten hierboven van bijv. 23:50 en 00:00 uur.

Er is een knop wijzigen (rechts onderaan je bericht).

Dus als een ander nog niet gereageerd heeft, gebruik dan die knop.


Okay, duidelijk!
Met vriendelijke groet,
Harm

Keer terug naar Audio software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com