Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

Fout bij opstarten sampleset t.g.v. Reaper

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 2

Geregistreerd: 15 feb 2018 21:29

Bericht 02 aug 2018 12:37

Fout bij opstarten sampleset t.g.v. Reaper

foto foutmelding HW.jpg
foto foutmelding HW.jpg
Ik krijg sinds vanmorgen een foutmelding als de sampleset geladen is tot 98%. Dit heb ik nog nooit gehad.
De eerste keer vanmorgen deed hij het wel maar kreeg geen geluid. Toen weer opgestart en nu deze melding. Zie foto.
Is er iemand die weet wat er aan de hand is en mij kan helpen?

Mvg Hendrik
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker

Berichten: 1421

Geregistreerd: 01 dec 2011 12:35

Woonplaats: Barneveld

Bericht 02 aug 2018 13:35

Re: Fout bij opstarten sampleset

Ha Hendrik,

Jezelf voorstellen kan in het Voorstel-topic. Dan weten we wat je hebt ;)
Ik neem aan dat je HW via Reaper laat lopen. In dat geval moet Reaper al wel opgestart zijn voordat Hauptwerk gestart is.
Misschien heb je nog meer ASIO-apparaten aangesloten op je computer? Dat kan ook voor conflicten zorgen.
Verder zou je in Reaper kunnen kijken welke samplerate ingesteld staat in het configuratiescherm van je geluidskaart. Dit moet ook 48 Khz zijn.
Wie op kunstof kan spelen, doet het ook graag eens op hout.

Berichten: 2

Geregistreerd: 15 feb 2018 21:29

Bericht 04 aug 2018 12:15

Re: Fout bij opstarten sampleset

Reaper is inderdaad opgestart voordat HW gestart is. Alleen hoe kan ik de instellingen na kijken in Reaper? Want hij geeft nu aan (bovenin beeld) Dat hij op 44,1 staat.

Berichten: 3269

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 04 aug 2018 17:22

Re: Fout bij opstarten sampleset t.g.v. Reaper

Ga naar menu File en dan tabblad Project settings
Vink de project sample rate aan en selecteer daarachter in het pulldownmenu 'Project sample rate' de sample rate in van het orgel, zoals dat in Hauptwerk geladen is of geladen gaat worden: 44100 of 48000. Meer keuzes zijn er niet bij Hauptwerk.
De rest kan ongewijzigd blijven staan
Klik op OK
Sla het bestand op via menu File --> Save project as …. en geef het projectbestand een logische naam.

Je moet dit dus 2x doen en krijgt dus 2 bestanden: een voor 44,1 kHz en een voor 48 kHz te laden orgels. Afhankelijk van op welk orgel je gaat spelen moet je de betreffende projectfile in Reaper laden voordat je in Hauptwerk het orgel laadt.

Keer terug naar Audio software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: josq, mariendewilde en 2 gasten




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com