Home News Forum Kijk/Luister Sample Sets Vergelijk Benodigdheden Foto's Links Downloads Over ons

 

geluid aanpassen

Toon actieve onderwerpen


Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 09 jan 2019 21:26

geluid aanpassen

hoi

ik wil het rugwerk van een orgel alleen via de rear speakers laten komen
de boel in hauptwerk is al wel aangepast maar ik hoor dus geen verschil en ik krijg mn rear speakers ook niet harder terwijl hij wel harder kon en nu staat alles vol open en ik hoor bijna niks

mvg ludi harms

Berichten: 3948

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 09 jan 2019 21:29

Re: geluid aanpassen

met geen verschil horen bedeol je dat het niet via de rears het rugwerk klinkt?

loopt het via Reaper?

Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 09 jan 2019 22:45

Re: geluid aanpassen

ja dat bedoel ik

Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 09 jan 2019 22:47

Re: geluid aanpassen

nee het loopt niet via reaper

Berichten: 3948

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 09 jan 2019 23:02

Re: geluid aanpassen

je hebt alle rugwerk registers in HW ook naar je Rear output gestuurd?

Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 14 jan 2019 21:54

Re: geluid aanpassen

ja dat staat goed

Berichten: 3390

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 14 jan 2019 22:29

Re: geluid aanpassen

Heeft de rear track in Reaper geen verbinding (op wat voor manier ook) met een van de andere tracks?

In de rear track maar dus maar 1 input definiet hebben (rearkanaal vanuit HW VST link) en de Send in die track maar 1 output, die naar de rear speakers gaat.

Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 16 jan 2019 17:17

Re: geluid aanpassen

Evert-Jan schreef:Heeft de rear track in Reaper geen verbinding (op wat voor manier ook) met een van de andere tracks?

In de rear track maar dus maar 1 input definiet hebben (rearkanaal vanuit HW VST link) en de Send in die track maar 1 output, die naar de rear speakers gaat.



ik gebruik geen reaper
kan het er natuurlijk wel op zetten
alles is aangesloten op de saffire geluidskaart

Berichten: 3948

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 16 jan 2019 17:57

Re: geluid aanpassen

nu staat alles vol open en ik hoor bijna niks


even terug naar je start bericht, hoor je weinig of totaal geen geluid?

is er per ongeluk in je geluidskaart iets veranderd?, of volume demping

Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 16 jan 2019 18:04

Re: geluid aanpassen

Jan Wim schreef:
nu staat alles vol open en ik hoor bijna niks


even terug naar je start bericht, hoor je weinig of totaal geen geluid?

is er per ongeluk in je geluidskaart iets veranderd?, of volume demping


echt heel weinig en ik kan hem ook niet harder krijgen en ik hoor ook geen verschil als ik de stemmen van het rugwerk naar rear laat lopen
ik heb bijna niks gedaan met de software van de geluidskaart

Berichten: 3948

Geregistreerd: 11 feb 2011 20:42

Bericht 16 jan 2019 19:19

Re: geluid aanpassen

heb je wat info over de technische kant.
wat voor type geluidskaart?
welk type speaker?

Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 16 jan 2019 23:11

Re: geluid aanpassen

Jan Wim schreef:heb je wat info over de technische kant.
wat voor type geluidskaart?
welk type speaker?


we hebben een focusrite saffire 24 pro en knk boxen voor front en sub ... en logitech boxen voor rear

Berichten: 3390

Geregistreerd: 12 feb 2011 01:09

Bericht 16 jan 2019 23:22

Re: geluid aanpassen

Het probleem zit in de mixer van de Pro24

Je moet het Saffire programma op de PC opstarten.
Aan de rechterkant staan per Mixer tab de 2 kanalen die naar buiten gaan; bijv. Mon.1 en Mon.2.
Ik weet niet hoe je het precies gedaan hebt. Maar op bijv. tabblad MIX 1 moeten rechts front en subwoofer staan (er van uitgaande dat de 2 stereo kanalen in HW hebt gemaakt). Klik met rechter muisknop op Mon.1. Daar mag alleen maar een vinkje staan mijn Mon.1. Het zelfde voor Mon.2: 1 vinkje bij Mon.2
Voor Rugwerk/rear moet je tab MIX2 klikken en hetzelfde doen. Maar dan staat een vinkje bij Line 3 en bij het andere kanaal bij Line 4.
Nu staat bij Line3/4 in totaal 4 vinkjes, dus wordt het daar gemixed

Met kan ook zijn dat MIX1 en 2 voor front is en 3, 4 voor de Rugwerk/rear configuratie.
Dus dat elke mixer een monokanaal is.
Dat weet ik niet meer; het is al lang geleden dat ik de Pro 24 geconfigureerd heb.

Berichten: 39

Geregistreerd: 20 jul 2015 17:34

Bericht 18 jan 2019 03:52

Re: geluid aanpassen

oke dan ga ik daar eens even naar kijken


Evert-Jan schreef:Het probleem zit in de mixer van de Pro24

Je moet het Saffire programma op de PC opstarten.
Aan de rechterkant staan per Mixer tab de 2 kanalen die naar buiten gaan; bijv. Mon.1 en Mon.2.
Ik weet niet hoe je het precies gedaan hebt. Maar op bijv. tabblad MIX 1 moeten rechts front en subwoofer staan (er van uitgaande dat de 2 stereo kanalen in HW hebt gemaakt). Klik met rechter muisknop op Mon.1. Daar mag alleen maar een vinkje staan mijn Mon.1. Het zelfde voor Mon.2: 1 vinkje bij Mon.2
Voor Rugwerk/rear moet je tab MIX2 klikken en hetzelfde doen. Maar dan staat een vinkje bij Line 3 en bij het andere kanaal bij Line 4.
Nu staat bij Line3/4 in totaal 4 vinkjes, dus wordt het daar gemixed

Met kan ook zijn dat MIX1 en 2 voor front is en 3, 4 voor de Rugwerk/rear configuratie.
Dus dat elke mixer een monokanaal is.
Dat weet ik niet meer; het is al lang geleden dat ik de Pro 24 geconfigureerd heb.

Keer terug naar Audio software

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: JanE en 1 gast




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF. phpBB.nl Vertaling

 

Copyright (c) 2008 PCorgan.com. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com